SUBVENCIONIRANI PREVOZI V PIRANU: Do brezplačnega minubusa s kartico ali mobilno aplikacijo

Piran

Javno podjetje Okolje Piran v prihodnjih dneh pričenja z uvajanjem plačila voženj na minibusih v Piranu.

Do brezplačnih oz. 100-odstotno subvencioniranih prevozov bodo upravičeni:

Vsi občani s stalnim prebivališčem v občini Piran.
Vsi imetniki abonmajev za mesto Piran, parkirišče Fornače in za garažno hišo Arze, ki jih izdaja Javno podjetje Okolje Piran.
Invalidi, vključno z enim spremljevalcem.
Otroci do 12. leta starosti.

Upravičenci lahko od 12. junija aktivirajo Arrivino brezstično Enotno mestno kartico Piran oz. aplikacijo Arriva Piran za brezplačne vožnje z minibusi na relaciji Fornače-Tartinijev trg-Arze-Fornače.

Občanom in imetnikom parkirnih abonmajev za mesto Piran, Fornače ter garažno hišo Arze, ki že uporabljajo Arrivine enotne mestne kartice za javni mestni promet, za vožnje z minibusom ni potrebno pridobiti novih kartic. Slednje morajo le aktivirati v prometni pisarni Okolja Piran na Dantejevi ulici v Piranu.

Ostali potniki, ki želijo uporabljati prevoz z minibusom, si morajo kartice pridobiti (na kartomatih, blagajni avtobusne postaje Lucija, v trafikah 3DVA) oz. si morajo naložiti mobilno aplikacijo Arriva Piran na pametni telefon s spletne trgovine Google Play ali App Store. Cena nakupa kartice EMK Piran znaša 3,50 evra.

AKTIVACIJA KARTICE/APLIKACIJE ZA STALNE PREBIVALCE: Stalni prebivalci občine Piran, ki so upravičeni do 100% subvencioniranih prevozov z minibusi, lahko aktivirajo Arrivino brezstično Enotno mestno kartico Piran ali aplikacijo Arriva Piran ob predložitvi osebnega dokumenta na lokacijah:

V pisarni Okolja na Dantejevi ulici v Piranu ob ponedeljkih, sredah in petkih med 8:00 in 14:00.
V pisarni Arrive na glavni avtobusni postaji v Luciji od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 ter ob sobotah med 8:00 in 13:00.

AKTIVACIJA KARTICE/APLIKACIJE ZA IMETNIKE PARKIRNIH ABONMAJEV ZA MESTO PIRAN, FORNAČE IN GH ARZE: Imetniki parkirnih abonmajev za mesto Piran, parkirišče Fornače ter garažno hišo Arze, ki so upravičeni do 100% subvencioniranih prevozov z minibusi, lahko aktivirajo Arrivino brezstično Enotno mestno kartico Piran ali aplikacijo Arriva Piran ob predložitvi osebnega dokumenta ali številke abonmaja na lokacijah:

Samo v pisarni Okolja na Dantejevi ulici ob ponedeljkih, sredah in petkih med 8:00 in 14:00.

PRODAJNA MESTA ZA NAKUP KARTIC IN POLNITEV DOBROIMETJA ZA OSTALE UPORABNIKE: 

Na kartomatih: avtobusna postaja v Piranu
postajališče Tartinijev trg
postajališče Fornače
avtobusna postaja TPC Lucija
postajališče Portorož
Na blagajni avtobusne postaje TPC v Luciji
Trafike 3DVA
Nakup vozovnice je možen tudi na avtobusu s plačilnimi karticami Visa/Mastercard.

VELJAVNOST: Pravica do brezplačnih oz. 100% subvencioniranih prevozov na relaciji Fornače-Tartinijev trg-Arze-Fornače bo veljala eno leto od aktivacije kartice. Po poteku bo potrebno pravico obnoviti.

POMEMBNO:

Arrivina brezstična Enotna mestna kartica Piran je izdana na ime imetnika parkirnega abonmaja in ni prenosljiva.
Brezplačne enotne vozovnice za upokojence, ki omogočajo potovanja z avtobusi in regionalnimi vlaki v Sloveniji, za piranski minibus ne veljajo!

Testno obdobje bo trajalo do 30. 6. 2024. Upravičenci, ki si do tega datuma ne bodo uredili pravice do brezplačnih voženj, bodo morali od 1. 7. za vožnjo s piranskim minibusom odšteti 1 evro.