JAVNE SANITARIJE V PORTOROŽU PO NOVEM PLAČLJIVE: Kam na stranišče v času prenove? (VIDEO)

Piran

Okolje Piran je včeraj pričelo z obnovo javnih sanitarij v središču Portoroža. Nazadnje so bile obnovljene pred več kot desetimi leti, zato je oprema dotrajana. "In ne dosega več pričakovanj obiskovalcev, pa tudi standarda, ki se pritiče neki turistični destinaciji, kakršna je Portorož," pravi Jana Pines z Okolja.

Javne sanitarije poleg avtobusne postaje v Portorožu naj bi bile obnovljene do predvidoma sredine junija. V tem času je obiskovalcem omogočen nemoten dostop do nadomestnih sanitarij čez cesto, na Centralni plaži Portorož.

"Vsake toliko smo dobili kakšno pritožbo glede videza, da ni več takšen, kakršnega bi pričakovali. Čeprav smo jih vsakodnevno redno čistili, niso imele več videza čistoče in urejenosti. Konec koncev se je treba zavedati, da so sanitarije prostor, ki ga rabimo vsi in so odraz urejenosti nekega kraja. Zato smo se tudi odločili, da gremo v prenovo teh prostorov," pojasnjuje Pinesova.

Prenova sanitarij pri portoroški avtobusni postaji prinaša pomembno novost – plačljivost. S tem pri Okolju Piran računajo, da bodo ne samo lažje ohranjali urejenost in čistočo, ampak da se bodo tudi izognili vandalizmu.

Prenovili bodo električno inštalacijo, vodovodni sistem, kanalizacijo in namestili novo sanitarno opremo. Investicija znaša 75.000 evrov. Spomnimo, prenova javnih sanitarij na Dantejevi ulici v Piranu je Okolju Piran leta 2021 prinesla nagrado, 3. mesto na lestvici najbolj urejenih sanitarij v Sloveniji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marko |  08 .05. 2024 ob  17: 59
-1
Saj je dovolj grmičkov v Portorožu, pa bodo razmišljali v Okolju kaj se bolj splača.