ZDAJ VESTE, DA JE VŽIGALICA NEPOGREŠLJIVA TUDI NA STRANIŠČU: Preverite, zakaj

Trendi

Vrata stranišča so tista, ki jih zaprete vsakič, ko se odpravite na potrebo, še posebej, kadar želite obvarovati druge pred neprijetnimi vonjavami ali ohraniti zasebnost. Toda, ko potrebujete hitro rešitev za vonjave, ki jih vaše opravilo na stranišču pušča za seboj, lahko uporabite nenavaden trik - prižgete vžigalico.

Intenzivnost vonja po veliki potrebi je odvisna od prehrane. Na primer, hrana, ki vsebuje veliko žvepla, kot sta česen in čebula ter beljakovine, ki vsebujejo dušikove spojine, lahko povzroči še posebej močne vonjave.

Najboljša rešitev za hitro odpravljanje vonjav je zagotovo prezračevanje prostora skozi odprto okno, saj s tem vonj hitro izgine. Če okno ni na voljo, lahko uporabite ventilator, da bi pospešili cirkulacijo zraka, še preden sedete na stranišče.

Druga možnost je sprotno splakovanje. Nekateri se zatekajo k osvežilcem zraka, vendar pa ti zmeraj ne zakrijejo neprijetnih vonjav, ki jih povzročajo iztrebki. Namreč iztrebki oddajajo močan vonj zaradi naravnega procesa gnitja, pri čemer sodeluje več sto bakterij v črevesju. Neprijeten vonj je mehanizem, ki vas ščiti pred potencialno škodljivimi bakterijami v iztrebkih.

Soda bikarbona je še ena možnost za odpravljanje neprijetnih vonjav, vendar ta metoda vzame dlje časa. Prav tako lahko na rob straniščne školjke postavite skodelico s sodo bikarbono, vendar bo tudi to zahtevalo čas za učinkovanje.

Toda najbolj nenavaden trik za boj proti vonjavam je, da uporabite vžigalico. Ko prižgete vžigalico, nevtralizira vonj. Človeški možgani intenzivno zaznavajo vonj po žveplu in dimu, kar je posledica evolucije, saj so ti vonji nekoč predstavljali nevarnost. Posledično skrijejo druge vonjave na stranišču.

Če želite popolnoma skriti vonj, lahko prižgete svečo v prostoru. Tako drugi ne bodo vedeli, kaj počnete, in se ne bodo spraševali, zakaj vonjajo vžigalice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija