KJE SE JE ZAPLETLO? Organizator srečanja predelanih športnih avtomobilov na izolski Rudi trdi, da so dogodek prijavili (VIDEO)

Izola

Po nekaterih avtomobilističnih srečanjih 'na črno' - najbolj je odmeval prav tisti na Rudniku v Ljubljani - so se na Obali skušali organizirati drugače. Organizator trdi, da veliko časa pred dejanskim dogodkom, pa tudi, da so imeli skoraj vsa dovoljenja. S policije pa drugačna informacija: v policijskem poročilu so zapisali, da je šlo za neprijavljeno javno prireditev, zoper organizatorja pa da sledi ukrep. Kje se je zapletlo? Bo organizatorja doletela kazen? 

Če so se ljubitelji hitrih in predelanih avtomobilov na Rudniku srečali povsem na črno, organizator sobotnega na izolski Rudi trdi, da so dogodek prijavili.

"Vsaj mesec in pol smo že 'skakali' naokoli. Bili smo na izolski občini in policijski postaji, kjer smo jih povprašali, kaj vse potrebujemo, tam pa smo tudi dobili vse informacije in dogodek nato prijavili na Občini, kjer smo dobili tudi dovoljenje," je povedal Marko Turk, Nightside Crew.

Koprska policija pa ugotavlja drugače - da je bil organizator predhodno pisno seznanjen in opozorjen, naj uredi dokumentacijo in prireditev prijavi na upravi enoti, kar pa ni storil.

Po besedah Turka, se je pri tem nekaj zalomilo: "Je ogromno papirologije in vsega, da urediš prijavo. Glede na to, da če nam je manjkal samo en obrazec od vseh petih, je super. Drugače pa smo hoteli narediti dogodek, na katerem so avtomobili parkirani. Dogodek za ljudi in zaradi ljubezni do jeklenih konjičkov."

Pri srečanju na Rudniku je še posebej odmevala reakcija policije - ko so obiskovalci policijsko vozilo obkolili, policija pa je bila tista, ki se je umaknila. Tako je tedaj Primož Kadunc, vodja oddelka za cestni promet Policijske uprave Ljubljana pojasnil potezo: "Vsi smo slišali, da je bilo tam 300 udeležencev, med njimi tudi veliko mladoletnikov. Ali bi bilo primerno, da izstopita iz vozila, potegneta pendreke in začneta razganjati množico? Jaz mislim, da sta se pravilno odločila, taktično preudarla zadevo, se umaknila, počakala okrepitve."

Na srečanju v Izoli policija približno 300 glave množice ni razgnala. Po pričevanjih organizatorja, naj bi jih možje v modrem obiskali dvakrat, naredili obhod in jim dali zeleno luč, da z dogodkom kljub pomanjkljivi prijavi nadaljujejo.

"Je pa tako, kadar se mi pojavimo, se ponavadi te kršitve prenehajo in se prestavijo na neko drugo parkirišče. Tam začnejo, dokler spet ne pridemo za njimi in potem se, vsaj za Ljubljano lahko povem, en čas prestavljamo, dokler se ne naveličajo in gredo drugam. In potem se ponovno spet srečamo prihodnji vikend," je po srečanju predelanih športnih avtomobilov na Rudniku tedaj povedal Primož Kadunc.

Marko Turk, organizator srečanja v Izoli je povedal, da je tedaj, ko so policisti prvič prišli na srečanje, pristopil do njih in jim predal vso dokumentacijo, ki so jo pregledali. "In so nas pohvalili, da smo šli v to legalno. So nas pa opozorili za manjkajoč dokument in da naj vseeno izpeljemo srečanje."

Z upravne enote danes odziva nismo dobili, so pa na izolski občini navedli, da je bila po njihovih informacijah tamkajšnja policijska postaja pravočasno obveščena o dogodku, prav tako lokalna skupnost. Zadevo smo še enkrat preverili na Policijski upravi Koper, kjer so nam pojasnili, da je šlo za javno prireditev, ki na upravni enoti ni bila prijavljena. Policisti so začeli postopek o prekršku. Ob tem pa poudarjajo, da to še ne pomeni dokazane krivde storjenega prekrška. Mogoče je torej tudi, da jo bodo odnesli zgolj z opominom.

Več o tem si lahko ogledate v reportaži v spodnjem videu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Spaho |  19 .04. 2024 ob  07: 14
ManofSteel.....pa sej so vsi isti...neki obljubljajo debirokratizacijo države....nekateri od njih pa tega še črkovat ne znajo kamo li nrdit...samo informativno...gradbeno dovoljenje v avstriji obsega mapico z mogoče 30 stranmi...gradbeno pri nas...3 fascikli robe.....
ManofSteel |  18 .04. 2024 ob  12: 05
-7
Spaho in kljub vsemu glup narod še vedno voli levičarske parazite. SamodaniJanša hahahaha
Niti malo se mi ne smilite!
Spaho |  18 .04. 2024 ob  07: 30
33
Možakar ima čisto prav. kdorkoli se je v tej državi kdaj boril z birokracijo ve kako to gre...te pošiljajo od oknca do oknca od šalterja na šalter. pa še ta papir pa še ta papir.....nikoli konca...vsaj potrudu se je pa nekaj organiziral....