NESLAVNI REKORDERJI S PRIMORSKE AVTOCESTE: 18-letnica divjala s 176 km/h, najhujši pa je bil z 251 km/h

Kronika

V ponedeljek ob 8.50 so na avtocesti na Golem vrhu, kjer je omejitev hitrosti 100 km/h, 18-letni voznici začetnici osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 176 km/h. Sledi obdolžilni predlog.

V ponedeljek so se primorski policisti osredotočili na prometno varnost ter poostreno nadzirali hitrost in prisotnost alkohola med vozniki. Ugotovili so veliko kršitev. Ob tem opozarjajo, da bodo s tovrstnimi nadzori redno nadaljevali, saj je cilj izločiti nevarne voznike s cest in s tem povečati varnost na vseh cestnih relacijah.

Ob 13. uri je pri Vipavskem križu voznik osebnega avtomobila srbskih registrskih številk pri omejitvi 110 km/h peljal 163 km/h. Izsledili so ga na območju PU Ljubljana.

Ob 16. uri so 52-letnemu vozniku osebnega avtomobila pri Senožečah, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h, izmerili hitrost vožnje 184 km/h. Izdana mu je bila globa.

Ob 17. uri so pri Senožečah, pri omejitvi 130 km/h, 65-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 175 km/h. Izdana mu je bila globa.

Zvečer so na območju Policijske postaje (PP) Postojna ustavili 39-letno voznico osebnega avtomobila, pri kateri je hitri test za droge pokazal prisotnost opiatov. Strokovni pregled je odklonila, sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.20 je pri Senožečah 36-letni voznik osebnega avtomobila peljal 189 km/h, poleg tega mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,52 mg/l. Izdali so mu plačilni nalog za obe kršitvi.

Ob 21.20 je pri Senožečah 49-letni državljan Albanije z osebnim avtomobilom peljal 193 km/h. Izdali so mu plačilni nalog.

Policista Postaje prometne policije Koper sta ob 22.30 na avtocesti, pri počivališču Risnik, ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je imel nameščene preizkusne tablice. Pri omejitvi 130 km/h je voznik vozil s hitrostjo 251 km/h. Izdan mu je bil plačilni nalog v znesku 1200 evrov in 9 kazenskih točk.

Opolnoči je 43-letnik z osebnim avtomobilom peljal po avtocesti 175 km/h. Ustavljen je bil na počivališču Studenec. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,0 mg/l, med postopkom je izročil vrečko posušenih rastlinskih delcev (2g), zato mu je bil odrejen hitri test, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil tudi odrejen strokovni pregled. Izdan mu je bil plačilni nalog, sledita hitri postopek in obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija