POLICIJA O BREZDOMKI IZ BLOKOVSKE KLETI V LUCIJI: "Stanovanjski problem rešuje s pomočjo CSD"

Piran

Pred dnevi smo poročali o ženski, ki se je maja letos naselila v kletne prostore večstanovanjskega bloka na Podvozni cesti v Luciji, s tem pa pri drugih stanovalcih povzročila skrbi. Obvestili so upravnika, policijo in piranski center za socialno delo (CSD Piran). Ukrepal je upravnik Dom&Dom Koper, pa tudi policistom je uspelo brezdomko izslediti, čeprav se jim je nekaj časa uspešno 'izogibala'. Poleg stanovalcev so tudi upravnik in policisti obvestili CSD o stanju ženske. CSD Piran smo novinarsko vprašanje poslali pred dvema tednoma, njihove odgovore še čakamo.

"17. oktobra letos je upravnik stanovanjskega bloka obvestil PP Piran, da se je v eno od kleti vselila ženska, ki je v tej stavbi že živela. Ker omenjeni prostori niso namenjeni za bivanje, se je porajalo vprašanje glede zagotavljanja higienskih razmer, uporabe elektrike, požarne varnosti in podobno," pojasnjujejo na koprski policijski upravi (PU Koper) in dodajajo:

"Policisti so v različnih časovnih obdobjih večkrat opravili nadzor omenjene kleti in okolice stanovanjskega bloka. Ugotovili so, da ženska občasno prespi tudi v drugih prostorih. Ko so jo nazadnje izsledili, so v pogovoru z njo ugotovili, da je v stiku z uslužbenci CSD, s pomočjo katerih poskuša rešiti stanovanjski in socialni problem. V nadaljevanju je bil opravljen tudi razgovor z uslužbenci centra za socialno delo."

Z vsemi ugotovitvami policistov je koprska policijska uprava tudi pisno obvestila Center za socialno delo Južna Primorska.

Da ženska v prostore prihaja šele po 21.00, so nam sporočili bralci, tudi zato so jo verjetno policisti morali večkrat iskati. Stanovalci se sprašujejo, kam hodi na stranišče. V kleti sicer je voda, grela pa naj bi se na elektriko, ki si jo je sama napeljala iz skupne elektrike do kleti. V prostoru ima posteljo in pečko, zato stanovalce skrbi tudi požarna varnost.

Kot smo že poročali, je upravnik Dom&Dom Koper večkrat obvestil PP Piran in CSD Piran, saj gre za osebo, ki ji je bilo zaradi dolgov na javni dražbi prodano stanovanje v tem večstanovanjskem bloku. Klet, v kateri si je uredila zasilno bivanje, pa je v zasebni lasti. Se pa tudi upravnik zaveda, da realna tveganja bivanja v takih razmerah seveda obstajajo.

Na odgovor CSD Piran še čakamo in ga bomo objavili takoj, ko ga prejmemo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  01 .12. 2023 ob  18: 05
Zenska nima kam it in ljudje klicejo policijo.
To ti je prijaznost oz.sramota