12000 EVROV ZA LEŽANJE V POSTELJI: Ta "služba" v Ljubljani je lahko vaša, a pogoji so taki

Slovenija

Po spletu je zakrožila objava Inštituta Jožef Štefan, s katero iščejo osebe za fiziološke preiskave in 60-dnevno mirovanje v postelji. Za sodelovanje v raziskavi, ki jo bo Inštitut izvajal v sodelovannju z Evropsko vesoljsko agencijo in ki bo potekala od septembra do decembra letos, ponujajo kar 12.000 evrov plačila v bruto znesku.

A v njej lahko sodelujete le, če ste moški med 18-45 letom starosti, tehtate manj kot 95 kilogramov in ste dobrega zdravja.

Raziskovalci bodo ugotavljali, kako se telesa oseb, ki 60-dni mirujejo v vodoravnem položaju, odzivajo na pretok krvi v glavo in izgubljanje mišične mase, ki je posledica premajhne telesne obremenitve.

Tovrstne študije so namenjene preizkušanju ukrepov za preprečevanje nekaterih negativnih vidikov bivanja v vesolju, s kakršnimi se srečujejo astronavti. Njihova telesa se namreč zaradi pomanjkanja gravitacije precej spreminjajo, kar lahko povzroči številne neželene posledice, kot so prizadetost srca, mišic in kosti.

Če ste dovolj pogumni ali pa vas mika preizkusiti, če ste lahko mirujoči 'maratonec v postelji' in ob tem še dobro zaslužiti, se k sodelovanju prijavite po elektronski pošti.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Alozi |  30 .05. 2023 ob  09: 57
Jaz sem bila dva meseca nepokretna. Verjemite mi, to je groza!
Po dveh mesecih se mi je tako vrtelo v glavi... spet sem se morala naučiti hodit ... ni ga denarja. hvala.
Pjero Panin |  29 .05. 2023 ob  18: 27
11
Nestoj gledat samo denar lezat nepremicno dva masca brez it scat in srat,verjetno kar v pojstli...zunaj akcija ti lezis gledas skozi okno in ko mas za it domou ne mores po dveh mescih niti vstat brez da ti nekdo ne pomaga.