ANDREJ KORENIKA KOT PRVI ODDAL PODPISE PODPORE ZA KANDIDATURO: Občino Piran želi vrniti v upravljanje občanom (FOTO)

Piran

12. septembra je Andrej Korenika javno potrdil svojo kandidaturo za župana občine Piran, včeraj pa so predstavniki Liste Andreja Korenike (LAK) na občino prinesli podpise podpore, saj kandidirajo s podporo občanov. Tako so uradno vložili kandidaturo za župana, občinski svet in krajevne skupnosti.

Andrej Korenika, županski kandidat LAK v Piranu

Pred nekaj dnevi je Korenika na Facebooku objavil, da je stanje v Piranu postalo apatično in ljudje so posledično nezadovoljni. Ker so predstavniki LAK mnenja, da če želiš stvari spreminiti, se je treba aktivirati, so pripravili listo domačinov, ki jo sestavljajo večinoma mladi, izkušeni, predvsem pa pošteni in iskreni ljudje, pripravljeni na trdo delo, da občino ponovno vrnejo v upravljanje občanom. Prišlo je namreč do točke, ko so občino obvladale oziroma ugrabile posamezne interesne skupine in to se lahko prekine le tako, da se domačini aktivirajo, uprejo in iz tega naredijo zgodbo.

Obenem je napisal, da se kampanje veseli, ker bo lahko predstavil vse argumente in svojo ekipo, ki je dobra. Poudaril je, da je LAK edina prava alternativa 15-20 let trajajočem stanju, saj se kljub temu, da so na zadnjih volitvah dobili novega župana, prakse niso prekinile in občino še vedno vodijo ista ozadja. Slednje pa je potrebno preprečiti.

Člani LAK

S 17. oktobrom so bile uradno vložene kandidature in s polnimi jadri se pluje k cilju. "Za kandidaturo smo se odločili, ker so potrebne spremembe. Zato smo se domačini, občani aktivirali, da presekamo trenutno situacijo, v katero so nas pripeljale določene interesne skupine. Temu moramo narediti konec," je povedal Korenika, županski kandidat LAK v Piranu.

Ob tej priložnosti se člani LAK zahvaljujejo občanom občine Piran, ki jim podporo izrekajo na vsakem koraku, zdaj pa so podporo izkazali še v obliki podpisa.