DANES V KOPRU PRVA RIZIČNA KOŠARKARSKA TEKMA: Igralci so pripravljeni, gledalci pa bodo temeljito pregledani

Koper

Slovenski košarkarji bodo danes in v nedeljo v Kopru odigrali prvi dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Ker sta tekmeca Ukrajina in Izrael, sta dvoboja z varnostnega vidika označena kot rizična, zato organizatorji obiskovalce pozivajo, naj pravočasno pridejo v Bonifiko in upoštevajo navodila varnostnih organov in policije. 

"V dvorano je zaradi varnostnih razlogov, poleg nevarnih predmetov, tekočin in večjih torb, prepovedan vnos določenih predmetov. Prav tako velja prepoved vnosa zastav tujih držav in transparentov z žaljivo vsebino," je v sporočilu za javnost zapisala Košarkarska zveza Slovenije.

"Na vstopnih točkah bodo varnostniki pregledovali obiskovalce in preverjali spoštovanje prepovedi. Varnostniki imajo pravico prepovedani predmet odvzeti oziroma osebi, ki ga ne želi oddati, prepovedati vstop v dvorano. V kolikor oseba vnese prepovedani predmet v dvorano, imajo varnostniki pravico predmet odvzeti in to osebo odstraniti iz dvorane," so še navedli organizatorji.

Za košarkarje Slovenije bosta uvodni kvalifikacijski tekmi v dvorani Bonifika sila pomembni; z dvema zmagama bi naredili velik korak k uvrstitvi na eurobasket, ki bo naslednje leto na Cipru, Poljskem, Finskem in v Latviji. V naši kvalifikacijski skupini je še Portugalska, na EP pa se bodo uvrstile prve tri ekipe v skupini.

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so se na slovenski obali zbrali v nedeljo. V primerjavi z lanskim svetovnim prvenstvom v Aziji manjkajo Luka Dončić, Zoran Dragić in Gregor Glas, kapetanski trak pa bo nosil Klemen Prepelič.

Obe tekmi bosta ob 18. uri, danes z Ukrajino in v nedeljo z Izraelom. Vstopnica za eno tekmo je 25 evrov, paket za obe pa 30 evrov. Televizijski prenos bo na Šport TV.

Slovenski košarkarji so na današnjo tekmo dobro pripravljeni

Slovenija in Ukrajina imata kar bogato zgodovino medsebojnih tekem. Pomerili sta se že osemnajstkrat, na štirinajstih tekmah so se zmage veselili slovenski košarkarji. Nazadnje sta se reprezentanci pomerili avgusta 2022 med pripravami za nastop na evropskem prvenstvu (86:82). V slovenskem taboru pravijo, da so na današnji obračun dobro pripravljeni. 

"Vsakič se je izjemno lepo sestati s fanti v reprezentanci. Mislim, da smo v teh dneh dobro trenirali in smo pripravljeni za tekmo proti Ukrajini. Z Ukrajinci se sicer v kvalifikacijah kar pogosto srečujemo in jih dobro poznamo. Resda je ekipa zamenjala selektorja in imajo v igri nove sisteme, ki pa smo jih spoznali. Neznank je zelo malo, na koncu pa bo, kot vedno, odločala želja in požrtvovalnost. Igramo na domačem parketu in verjamem, da nam bodo tudi navijači dali dodatna krila," je navijače na tekmo pozval slovenski reprezentant Jaka Blažič.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija