ITALIJANA NA KRASU IN OBALI PRALA DENAR: S fiktivnimi računi do gotovine

Kronika

Koprski kriminalisti so lani obravnavali več italijanskih državljanov, ki so na Krasu in Obali izvrševali kazniva dejanja pranja denarja. Pri nas odpirali podjetja in bančne račune, preko katerih so nato prali denar, ki so ga pridobili prav tako s izvrševanjem kaznivih dejanj, so sporoči s koprske policijske uprave.

Kriminalistično preiskavo so koprski policisti zaključili januarja letos. Tožilstvu so ovadili dva italijanska državljana, ki jima očitajo zlorabo položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti in pranje denarja.

71-letni državljan Italije, ki prebiva na Krasu, naj bi kot direktor podjetja iz Divače v poslovne knjige odredil vknjižiti večjo število fiktivnih računov, ki so jih izdala tri podjetja. Od teh sta dve podjetji bili v lasti 71-letnika. Nato je odobril še plačila teh fiktivnih računov. Denar je prišel tako na bančne račune omenjenih podjetij kot na bančni račun 56-letnika iz Monfalcona. 71-letnik je na ta način oškodoval divaško podjetje za 230.000 evrov.

Osumljenca sta dobro polovico denarja dvignila z bančnih računov v gotovini in ta način 'oprala denar'. Nadaljnji postopki zoper osumljenca so zdaj v rokah tožilstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija