IZJAVA KOMISARKE ZA ZDRAVJE ZAGNALA PANIKO, A TUDI POSMEH: "Obstaja posebej močna vrsta moške sperme, ki lahko povzroči nosečnost v bazenu"

Svet

Indonezijska komisarka za zdravje pri komisiji za zaščito otrok je v preteklih dneh s svojimi trditvami razburila javnost, na spletu pa postala tarča posmeha. Zatrdila je, da ženska lahko zanosi v bazenu tudi brez penetracije, če moški z močnimi semenčicami ejakulira v vodi.

Indonezijska komisarka za zdravje pri komisiji za zaščito otrok Sitti Hikmawatty – njen priimek pomeni 'modrost' – je zaradi svojih izjav v intervjuju postala tarča posmeha. Med drugim je dejala:

"Obstaja posebej močna vrsta moške sperme, ki lahko povzroči nosečnost v bazenu. Tudi brez penetracije lahko moški postanejo spolno vznemirjeni zaradi žensk v bazenu in ejakulirajo, kar pa povzroči nosečnost."

Kot je še dejala, lahko pride do nosečnosti, če so ženske v 'fazi spolne aktivnosti', saj nihče ne ve, kako se moški odzovejo ob pogledu na ženske v bazenu.

Odzvalo se je indonezijsko združenje zdravnikov, ki je povedalo, da takšna zanositev ni mogoča. Eden od zdravnikov blogerjev, imenovan Blog Dokter, je zapisal: "Še enkrat opominjam, če ne razumete zdravstvenih težav, je bolje, da ste tiho. Namesto, da vaši komentarji povzročajo tesnobo in paniko."

Poudaril je, da semenčice pač ne morejo preživeti v klorirani bazenski vodi, kaj šele, da bi kot takšne zaplavale v nožnici.

Komisarka se je morala soočiti s posmehovanjem širše javnosti. Takoj zatem se je opravičila za svoje navedbe in dejala, da so bile 'osebne'.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija