Mrzli zimski večeri so odličen čas za sladkanje z vročo čokolado. Si jo znate pripraviti sami? Pred vami je recept, s pomočjo katerega boste v le petih minutah pripravili najslastnejšo vročo čokolado, kar ste jo kdaj poskusili. Skrivnost je v sestavini, ki se odlično poda k okusu kakava.
KAKO PRIPRAVITI NAJSLASTNEJŠO VROČO ČOKOLADO: Skrivnost je v tej sestavini
Trendi
Skrivnostna sestavina, ki bo povzdignila okus in aromo vroče čokolade, je tahini ali sezamova pasta.
Potrebujete približno skodelico in pol temne ali mlečne čokolade, skodelico tahinija, ščepec soli in osem skodelic mleka. Mleko počasi segrevajte v posodi, medtem pa v mikrovalovni pečici ali na štedilniku stopite čokolado. V stopljeno čokolado vmešajte tahini in sol, dodate pa lahko tudi ekstrakt vanilije. Ko se zmes zgosti, jo vlijte v vrelo mleko in nekaj časa kuhajte.
Napitek seveda postrezite vroč. Naj vam tekne!
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
TRAGEDIJA V ZRAKU: Strmoglavila balona, ena oseba umrla, 19 poškodovanih (FOTO, VIDEO)
M.U.
-
včeraj ob 10:46
V ISTRI HUDA NESREČA MOTORISTA: Med prehitevanjem je trčil v avtomobil (FOTO)
M.U.
-
včeraj ob 09:01
PRETRESLJIVA TRAGEDIJA NA POČIVALIŠČU: Oče nehote povozil sina, štiriletnik umrl na kraju
M.U.
-
14.6.2025 ob 08:40
SPLETNE GOLJUFIJE NA SEVERNEM PRIMORSKEM: Podjetjema izmaknili več kot 80.000 evrov
A.P.
-
13.6.2025 ob 13:21
Novo iz Slovenije
VIŠJI PREDELI PRIMORSKE V ALARMU: Vrednost ozona presegla opozorilno vrednost
M.U.
-
včeraj ob 18:55