Kar sami nismo spekli za božične in novoletne praznike, so nam zagotovo še gostje kaj prinesli. Kam z ostanki peciva, ki se sušijo ali smo se jih naveličali, jih pa ne želimo zavreči?
KAM Z OSTANKI PECIVA OD PRAZNIKOV? 4 predlogi, kako ga porabiti
Trendi
Naredite ježke, rumove kroglice, cake popse ali sladoled, ki se ne topi.
Sestavine so enostavne, porabite vse, kar vam je ostalo od peke in ostankov peciva. Vse skupaj zdrobite v skledi, dodajte stopljeno čokolado in malo masla. V drugem primeru lahko dodate mascarpone sir in čokolado ali nutelo. Če je masa presuha, dodajte coca-colo ali drug sok, lahko tudi rum.
Vse skupaj zmešajte in pustite za eno uro v hladilniku, nato pa oblikujte v želeno obliko.
Na koncu povaljajte v kokos, potopite v čokolado, okrasite z mrvicami, orehi …
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
DRUŽINSKA NESREČA V STRUNJANU: Oče hudo poškodovan, sin z manjšimi odrgninami
M.U.
-
včeraj ob 12:55
SPLETNI DOBIČEK POD RADARJEM: Ustvarjalci vsebin 'za odrasle' utajili četrt milijona evrov
M.U.
-
včeraj ob 12:31
Novo iz Slovenije
NE SPREGLEJTE: V veljavi novosti pri izdaji osebnih izkaznic in potnih listov
M.U.
-
včeraj ob 10:14