Kar sami nismo spekli za božične in novoletne praznike, so nam zagotovo še gostje kaj prinesli. Kam z ostanki peciva, ki se sušijo ali smo se jih naveličali, jih pa ne želimo zavreči?
KAM Z OSTANKI PECIVA OD PRAZNIKOV? 4 predlogi, kako ga porabiti
Trendi
Naredite ježke, rumove kroglice, cake popse ali sladoled, ki se ne topi.
Sestavine so enostavne, porabite vse, kar vam je ostalo od peke in ostankov peciva. Vse skupaj zdrobite v skledi, dodajte stopljeno čokolado in malo masla. V drugem primeru lahko dodate mascarpone sir in čokolado ali nutelo. Če je masa presuha, dodajte coca-colo ali drug sok, lahko tudi rum.
Vse skupaj zmešajte in pustite za eno uro v hladilniku, nato pa oblikujte v želeno obliko.
Na koncu povaljajte v kokos, potopite v čokolado, okrasite z mrvicami, orehi …
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
POT V LUCIJO KONČAL V OLJKI: 84-letnik izgubil nadzor, s sopotnikom končala v bolnišnici
M.U.
-
danes ob 11:23
V SLUŽBO PRIŠLA Z MODRICO NA OČESU: Koprčan ji je sledil in grozil še ostalim zaposlenim
M.U.
-
danes ob 10:52
Novo iz Slovenije
ZA NAMI JE NAJBOLJ VROČ JUNIJSKI DAN: Tudi morje ostaja toplo, ima več kot 27 stopinj
A.P.
-
danes ob 15:07
CILJ ALI ZAČASEN UKREP PETROLA? "Prepričan sem, da jih bo znova odprl v kratkem"
T.K.
-
danes ob 12:16