Kar sami nismo spekli za božične in novoletne praznike, so nam zagotovo še gostje kaj prinesli. Kam z ostanki peciva, ki se sušijo ali smo se jih naveličali, jih pa ne želimo zavreči?
KAM Z OSTANKI PECIVA OD PRAZNIKOV? 4 predlogi, kako ga porabiti
Trendi
Naredite ježke, rumove kroglice, cake popse ali sladoled, ki se ne topi.
Sestavine so enostavne, porabite vse, kar vam je ostalo od peke in ostankov peciva. Vse skupaj zdrobite v skledi, dodajte stopljeno čokolado in malo masla. V drugem primeru lahko dodate mascarpone sir in čokolado ali nutelo. Če je masa presuha, dodajte coca-colo ali drug sok, lahko tudi rum.
Vse skupaj zmešajte in pustite za eno uro v hladilniku, nato pa oblikujte v želeno obliko.
Na koncu povaljajte v kokos, potopite v čokolado, okrasite z mrvicami, orehi …
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
POLICIJSKA INTERVENCIJA V ISTRI SE JE KONČALA TRAGIČNO: Morali bi ga privesti na zaslišanje
T.K.
-
včeraj ob 15:12
NAJSTNIK NA POHOD Z NOŽEM: Na srednji šoli ubit en dijak, več je huje poškodovanih (VIDEO)
N.J.
-
včeraj ob 14:58
Novo iz Slovenije
KONEC PREHODNEGA OBDOBJA, KO NISO ZARAČUNAVALI PRESEŽNE MOČI: Odslej bo veljalo trajno
T.K.
-
včeraj ob 09:32