KOMAJ GA JE DOBRO NAREDIL, ŽE OSTAL BREZ IZPITA: 20-letni Ljubljančan po primorski avtocesti krepko prehitro

Kronika

Včeraj ob 20:28 so koprski prometni policisti na avtocesti med Golim Vrhom in Razdrtim ustavili osebni avtomobil Škoda Octavia, ki ga je vozil 20-letni Ljubljančan. Na omejitvi 100 km/h je vozil s hitrostjo 174 km/h. Policisti so ugotovili, da gre za voznika začetnika, zaradi česar so mu na kraju začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 145 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome, šest tatvin in dve kaznivi dejanji poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v dveh primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali en nezakonit prehod državne meje.

Kraje in vlomi

V Postojni je neznanec preko noči poskušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil. Sledi kazenska ovadba.

Ob 14.29 so bili policisti obveščeni, da je neznanec poskušal vlomiti v eno od stanovanj v Luciji, vendar je iz neznanega razloga od dejanja odstopil. Sledi kazenska ovadba.

V dijaškem domu v Portorožu je neznanec iz dveh sob izvršil tatvino dveh parfumov in 90 evrov gotovine. Sledi kazenska ovadba.

Policisti so imeli v Kopru v postopku 49-letnega Portorožana, kateremu so zasegli 12 tabletk Apaurina (vsebuje prepovedano drogo diazepam), eno tabletko Flormidala (vsebuje prepovedano drogo midazolam). Sledi hitri postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Na parkirišču v Izoli je neznanec s parkiranega avtomobila odtujil registrsko tablico AA8021XC (Ukrajina).  Na parkirišču v Kopru p je neznanec s parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici KP FV-891. V obeh primerih sledi kazenska ovadba.

Ob 19.41 so bili policisti obveščeni o tatvini električnega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec iz dvorišča ene od stanovanjskih hiš na območju Kopra ukradel električno kolo znamke Giant, tip Liv Rove E Plus z nameščenim otroškim sedežem bele barve. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov, sledi kazenska ovadba.

Iz gospodarskega objekta v kraju Ribnica je neznanec odtujil videonadzorni sistem - snemalnik s šestimi kamerami. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Nasilje in spori

Ob 13.53 so bili obveščeni, da sta pri glavni avtobusni postaji v Kopru dva neznanca zmerjala in porinila na tla 21-letno žensko. Po izsleditvi sledi hitri postopek.

V okolici Sežane pa je prišlo do družinskega prepira med očetom in hčerko, pri čemer sta se oba medsebojno zmerjala. Policisti so obema izdali plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija