Prva picerija na Obali, legendarna Batana v Piranu, bo z junijem zaprla vrata. Vzroki tičijo v pomanjkanju osebja. Vsi ljubitelji dobre pice in pristnega primorskega vzdušja upajo, da se bo kljub vsemu našla rešitev in da se jim od slastnih pic ob čudovitem razgledu ne bo potrebno posloviti.
LEGENDARNA PIRANSKA PICERIJA SE POSLAVLJA: V Batani bodo z junijem ugasnile peči
Piran
Pizzerija Batana bo z junijem prenehala z obratovanjem. To so nam potrdili tudi v družbi Sava Turizem d.d., ki je najemnica prostorov. "Družba Sava Turizem d.d. je najemnik prostora, v katerem se nahaja Pizzeria Batana v Piranu. Junija se naša najemna pogodba izteče in z obratovanjem na tej lokaciji zaključujemo ter se osredotočamo na poslovanje našega resorta v Portorožu," so zapisali v odgovoru na naše vprašanje. Vzrok se skriva v pomanjkanju osebja, saj se dve izkušeni picopekinji upokojujeta. Na žalost jim doslej ni uspelo najti novih sodelavcev, ki bi nadaljevali to izjemno tradicijo.
Mnogi ljubitelji slastnih pic se sprašujejo, kdo bo prevzel to priljubljeno restavracijo in kakšna bo njena prihodnost. O nadaljnji usodi znane picerije zaenkrat še ni nič znanega. Občina Piran bo kot lastnica objekta morala po prejemu ključev sprožiti postopek javnega razpisa za novega najemnika.
Ta proces običajno traja nekaj mesecev, kar pomeni, da bo elitna lokacija ob piranski promenadi vsaj čez poletje samevala. Samo upamo lahko, da se bo le našla rešitev, ki bo omogočila ohranitev te izvrstne kulinarične ponudbe.
Komentiraj
Torej ni problem v kadru, ker že leto nazaj so skoraj zaprli.
Tudi sami so povedali, da jim je "resort" v Portorožu prioriteta.
Domačini bi večkrat hodli v Batano, tudi v zimskem času a, ker je slednja zaprta (tudi sedaj dela le za vikende) se obrnejo v druge picerije in Batana pada v pozabo.
Ni tu noben bus (ki bo samo sendvič turistom predstavljal strošek) ali karkoli drugega krivo.
Sami so zapisali zgodbo o pozabi in jo lep čas dopolnjujejo.
Kar se pa Batane tiče, kdaj si bil zadnjič na pizzi pozimi v Piranu. Za obstoj obrata, je potreben promet. Ni kaj.
V mojih mladih časih sta bili dve pizzeriji in to Batana Piran in Diana Izola. Čakali smo v vrsti pred vrati. Zadnjič sem bil v Batani pred dvemi leti, spomladi, peš iz Forač, pizza je bila še vedno zelo dobra. Na žalost so si pirančani z zapiranjem mesta za obiskovalce in sedaj tudi z plačljivim Buskom, sami zabili žebelj v krsto. Dva meseca gužve poleti je za gostince premalo.
Tebi pa priporočam, da sakramensko paziš, da ti v kakšni obalni pizzeriji kakšen ant janševik ne skoči iz mozzarele ven. Pojdi v Vezuvio v Lucijo, tam so surovine iz Italije.
E moj glup narod še bote vi lačni in tako jentudi prav!!!