'NDRANGHETA IN CAMORRA OSTALI BREZ 131 MILIJONOV EVROV: V operaciji proti mafiji v Italiji odkrili center za pranje denarja

Svet

Italijanska policija je danes v obsežni operaciji proti mafiji zasegla 131 milijonov evrov in aretirala 18 ljudi. Akcija je bila usmerjena zlasti proti mafijskima združbama 'Ndrangheta in Camorra ter njunemu delovanju v Rimu, povezanemu s pranjem denarja.

Preiskovalci so odkrili center za pranje denarja, ki je deloval v Rimu, stike pa je imel po vsej Italiji. Skupno proti več kot 50 ljudem so uvedli preiskavo. Očitajo jim pranje denarja iz kriminalnih dejavnosti, oderuštvo in izsiljevanje.

V akciji, ki je poleg prestolnice potekala še v več drugih italijanskih mestih, je sodelovalo več kot 500 policistov.

'Ndrangheta iz Kalabrije in Camorra iz Neaplja skupaj s Cosa Nostro s Sicilije že več desetletij sodita med najvplivnejše mafijske skupine v Italiji. Vse tri kriminalne organizacije so že dolgo dejavne tudi izven svojih prvotnih območij delovanja, tudi v drugih državah.

V zadnjem času naj bi 'Ndrangheta zaradi svojega vodilnega položaja v evropski trgovini s kokainom v vplivu prehitela ostali skupini. Njene letne prihodke ocenjujejo na več kot 50 milijard evrov, večina izvira iz trgovine z drogami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija