PODROBNOSTI NESREČE V MARKOVŠČINI: Hrvaška voznica bo kazensko ovadena (FOTO)

Kronika

V soboto ob 15.00 je prišlo v Markovščini do prometne nesreče, v kateri sta bila poškodovana voznica in sopotnik. 61-letna državljanka Hrvaške je z avtomobilom zapeljala preblizu desnega roba vozišča, nato je zapeljala s ceste in trčila v drevo. V trčenju se je huje poškodoval njen 65-letni sopotnik. Oba sta bila prepeljana v izolsko bolnišnico. Zoper voznico bodo koprski policisti zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti vložili kazensko ovadbo.

Včeraj ob 17.00 so policisti pri Danah odredili alkotest 44-letnemu vozniku avtomobila, ki je pokazal 0,68 mg/l alkohola. Čaka ga obdolžilni predlog.

Ob 18.20 so na počivališču Studenec ustavili 20-letnega voznika avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na vse prepovedane substance. Strokovni pregled je odklonil. Čaka ga obdolžilni predlog.

V soboto zjutraj je v Postojni 18-letni voznik avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja, v levem nepreglednem ovinku trčil v betonsko ograjo. Vozilo je nato odbilo v objekt. Nesreči je botrovala neprilagojena hitrost, zato voznika čaka obdolžilni predlog. Vozilo so policisti zasegli.

Ob 11.48 je prišlo do prometne nesreče na avtocesti pri razcepu Nanos, kjer je 47-letni voznik avtomobila iz Ljubljane pri menjavi voznega pasu (iz prehitevalnega na sredinski pas) trčil v tovornjak, ki ga je vozil 47-letni Madžar. Alkotest je Ljubljančanu pokazal 1,33 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.30 so v Strunjanu policisti ustavili 61-letnega ruskega voznika, ki mu je alkotest pokazal 1,63 mg/l alkohola.

V soboto zvečer ob 22.20 je na cesti od Kort proti Luciji zaradi neprilagojene hitrosti padel 36-letni voznik električnega kolesa. Zaradi poškodb je bil prepeljan v izolsko bolnišnico.

Ob 23.20 so policisti pri Postojni ustavili 56-letnega voznika, ki mu je alkotest pokazal 0,71 mg/l alkohola. V Dutovljah pa so ustavili 52-letnega voznika avtomobila, ki je odklonil alkotest in strokovni pregled. Odredili so mu pridržanje.

V petek dopoldne so policisti v Bertokih ustavili 36-letnega voznika tovornjaka, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob 12.56 je prišlo do prometne nesreče v Predjami, kjer je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča padel 56-letni nemški motorist. Pri padcu se je lažje poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 16.40 se je 42-letni Hrvat peljal proti Sečovljam, ko je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v trikolesnik, ki je bil ustavljen pred njim. 38-letni domačin se je ustavil, ker je zavijal levo. Po trčenju je trikolesnik Piaggio odbilo na nasprotno vozišče, kjer se je pravilno pripeljala 31-letna voznika avtomobila in čelno trčila vanj. Trikolesnik se je prevrnil na bok, 38-letnik pa je bil zaradi poškodb prepeljan v izolsko bolnišnico.

V petek zvečer so policisti pri Kosezah ustavili voznika, ki mu je alkotest pokazal 1,03 mg/l alkohola. Hitri test na droge pa je bil pozitiven na opiate, heroin in morfin. Odrejen mu je bil strokovni pregled.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija