POSKUŠAL JE USTANOVITI PRVI MAVRIČNI KLUB V PAKISTANU: Oblasti so ga poslale v psihiatrično bolnišnico

Svet

Moški, ki je poskušal ustanoviti prvi LGBTQ+ klub v Pakistanu, je bil pridržan v psihiatrični bolnišnici po odločitvi lokalnih oblasti, poroča The Telegraph.

Moški, ki je želel ostati anonimen, je vložil prošnjo za ustanovitev LGBTQ+ kluba v Abbottabadu, vojaškem mestu na severu Pakistana, znanem kot mesto, kjer se je skrival Osama bin Laden. Slednji je bil tam ubit leta 2011. Moški je v prošnji, naslovljeni na mestnega namestnika komisarja, zapisal, da bi klub pomenil "veliko udobje za številne homoseksualne, biseksualne in celo nekatere heteroseksualne osebe, ki živijo v Abbottabadu".

Spolni odnos med osebami istega spola je v Pakistanu kaznovan z zaporno kaznijo od dveh let do dosmrtnega zapora. Čeprav so pregoni redki, britansko notranje ministrstvo ugotavlja, da člani LGBTQ+ skupnosti v Pakistanu pogosto skrivajo svojo spolno usmerjenost zaradi strahu pred zlorabami, diskriminacijo in umori. Predlagani klub bi se imenoval 'Lorenzo gay club' in v njegovih prostorih ne bi bilo dovoljenega nobenega spolnega odnosa, samo poljubljanje. Poudarili so, da bi bil na steni viden znak, ki bi opozarjal, da spolni odnosi niso dovoljeni, kar pomeni, da protisodomijski zakoni ne bi bili kršeni.

Namestnik komisarja za Abbottabad ni takoj odgovoril na prošnjo za komentar. Vendar je njegova pisarna potrdila prejem predloga in dodala, da je predlog v pregledu. Prijava za ustanovitev kluba je pricurljala na splet in povzročila ogorčenje med lokalnimi politiki. Član skrajno desne stranke Awami Tehreek je zagrozil, da bo zgradbo polil z bencinom in zažgal, če bo dovoljenje odobreno.

Moški, ki je vložil prošnjo za ustanovitev LGBTQ+ kluba, je bil premeščen v bolnišnico za psihiatrične bolezni v Peshawarju. Njegovi prijatelji so The Telegraphu povedali, da jim je bilo prepovedano, da ga obiščejo, in da so zaskrbljeni za njegovo varnost. Pred pridržanjem je prijavitelj za časopis povedal: "Govorim o človekovih pravicah in želim, da bi bile človekove pravice vseh branjene." Prav tako je dejal, da bo, če oblasti zavrnejo prošnjo, šel na sodišče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  12 .06. 2024 ob  09: 33
-2
Pravilno. Povsod biorali naredit isto. To so spihicno mentalni bolniki. In jih je treba zapret na zaprt oddelek
hribi |  12 .06. 2024 ob  09: 00
Hahaha. Umiram od smeha.