REŠEVANJE KATASTROFALNIH RAZMER V DOMU UPOKOJENCEV IZOLA: Bogatič in Maljevac bosta podpisala pismo o nameri - kaj to prinaša?

Izola

Pred dnevi smo poročali o katastrofalnih bivalnih razmerah v Domu upokojencev Izola. Življenje v starih, praktično neuporabnih prostorih je na tako nizkem nivoju, da je to izpostavil celo varuh človekovih pravic Peter Svetina in problem predstavil Ministrstvu za solidarno prihodnost. Izolska občina predlaga izgradnjo novega doma. V ta namen bosta v torek, 16. aprila, minister Simon Maljevac in izolski župan Milan Bogatič podpisala pismo o nameri.

Izolski dom upokojencev je bil zgrajen leta 1953 in je danes povsem neustrezen. Ker je stavba dotrajana, prostori pa neprilagojeni bivanjskim standardom, so bili v domu primorani zmanjšati število postelj iz 245 na 205.

Kot so sporočili iz resornega ministrstva, so že prejeli lokacije in načrte, ki jih obravnavajo. Izolska občina predlaga lokacijo ob Prešernovi cesti v bližini trgovskega centra Spar, kjer je zemljišče v njeni lasti. Na ministrstvu so lokacijo prepoznali kot ustrezno.

Kaj bo prinesel podpis pisma o nameri?

S podpisom pisma o nameri bosta občina in ministrstvo formalizirala sodelovanje in omogočila naslednje operativne korake, kot je preverba lokacije za gradnjo, izvedba natečaja, pridobitev potrebne dokumentacije, morebitna prilagoditev prostorskih aktov, gradbeno dovoljenje in projekt za izvedbo.

Maljevac zagotavlja, da bodo s postopki na ministrstvu pričeli že to poletje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  14 .04. 2024 ob  00: 52
Kot je bilo objavljeno, naj bi dom upokojencev v Izoli stal okoli 20 milijonov €, posodobitev in preureditev nekdanje obalne ceste pa bo stalo občini Koper in Izola 17 milijonov €, ostaja še problematika v starem delu Izole z meteornimi in odpadnimi vodami, protipoplavna zaščita v starem mestnem jedru, kulturni center in ribiški muzej, vse to čaka na realizacijo, kako se bodo odgovorni sedaj odločili je težko verjetno, saj je tudi občinska blagajna v minusu...poveri noi!
vseved |  12 .04. 2024 ob  10: 55
20
GLEDE NA ODZIVNOST BIROKRACIJE IN OBČINE ,NOVEGA DOMA V IZOLI NE BO ŠE NAJMANJ 15 LET.