Strokovnjaki trdijo, da je 9 minut povsem dovolj za alkohol in limonin sok, da uniči bakterijo salmonele in je koktajl varen za pitje.
S SALMONELO SE LAHKO OKUŽITE TUDI S KOKTAJLOM: Imamo recept, kako ga popiti 'varno'
Trendi
Nekateri koktajli, ki vsebujejo viski ali gin, limonin sok, sirup in led, so pogosto pomešani s surovim jajčnim rumenjakom. Koktajlom ga dodajajo, da ustvarijo svileno strukturo in peno na vrhu.
In prav z uživanjem jajc se lahko okužimo s salmonelo. A strokovnjaki trdijo, da je povsem dovolj, če se koktajl pusti stati 9 minut. Alkohol in limonina kislina bosta uničila bakterijo, koktajl pa bo varen za uživanje.
Kot so zapisali pri časniku LWT – Food Science and Technology, je problem ravno v hitri distribuciji, zato je še kako pomembno, da koktajl ne pride takoj na mizo. V 6 minutah bakterije v pijači propadejo, v 9 minutah so popolnoma mrtve.
Komentiraj
Regional priporoča
Več kronike
ISKANJE SE JE OBRESTOVALO: Lairy preživel in izčrpan čakal na pomoč (FOTO, VIDEO)
M.U.
-
danes ob 09:30
TROJICA TATOV ODPRLA SEF: V njem se je skrivalo orožje, a pobrali so 'samo' to
N.J.
-
včeraj ob 13:31
Novo iz Slovenije
ZAČENJA SE EVROVIZIJSKI SPEKTAKEL: Menite, da bo Slovenija prišla v finale? (ANKETA)
N.J.
-
danes ob 10:00
KOLIKO JE VREDNA VAŠA NEPREMIČNINA: Danes bodo objavljene nove posplošene vrednosti
A.S.
-
danes ob 07:28
KOPER LOVI NOV POKALNI NASLOV, STOJANOVIĆ: "Popolnoma smo osredotočeni in motivirani"
M.U.
-
včeraj ob 16:38