Strokovnjaki trdijo, da je 9 minut povsem dovolj za alkohol in limonin sok, da uniči bakterijo salmonele in je koktajl varen za pitje.
S SALMONELO SE LAHKO OKUŽITE TUDI S KOKTAJLOM: Imamo recept, kako ga popiti 'varno'
Trendi
Nekateri koktajli, ki vsebujejo viski ali gin, limonin sok, sirup in led, so pogosto pomešani s surovim jajčnim rumenjakom. Koktajlom ga dodajajo, da ustvarijo svileno strukturo in peno na vrhu.
In prav z uživanjem jajc se lahko okužimo s salmonelo. A strokovnjaki trdijo, da je povsem dovolj, če se koktajl pusti stati 9 minut. Alkohol in limonina kislina bosta uničila bakterijo, koktajl pa bo varen za uživanje.
Kot so zapisali pri časniku LWT – Food Science and Technology, je problem ravno v hitri distribuciji, zato je še kako pomembno, da koktajl ne pride takoj na mizo. V 6 minutah bakterije v pijači propadejo, v 9 minutah so popolnoma mrtve.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
HUDA PROMETNA NESREČA: 62-letni voznik tovornjaka trčil v 75-letnega kolesarja, ki je umrl
U.G.
-
včeraj ob 19:05
ARETACIJA 22-LETNE ŠOLSKE USLUŽBENKE: 14-letnemu dečku je pošiljala gole fotografije (FOTO)
U.G.
-
včeraj ob 11:59
Novo iz Slovenije
KLJUB KADROVSKEMU KOLAPSU REŠITEV ZA POLETJE: V Tolminu so odprli ambulanto za turiste
T.K.
-
danes ob 07:00
MOČAN VETER IN TOČA: Neurja najprej v Avstriji, ponoči tudi nad Slovenijo (FOTO)
U.G.
-
včeraj ob 18:17
TEKMOVANJE V SUPANJU: Ekipa koprskega društva ponovno dosegla odlične rezultate (FOTO)
U.G.
-
včeraj ob 09:39
OČE TRETJEŠOLCA NAJ BI FIZIČNO NAPADEL ČETRTOŠOLCA: Vsaka stran pripoveduje drugačno zgodbo
A.P.
-
24.6.2025 ob 12:44