S STINGERJEM USTAVILI TIHOTAPCA IRAČANOV: Zdaj ga iščejo tudi s helikopterjem

Kronika

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih pri Metliki ujeli 28-letnega Ukrajinca. Še vedno pa iščejo voznika avtomobila romunskih registrskih oznak, ki so ga ustavljali v Čatežu ob Savi in je po vratolomni vožnji in prisilni zaustavitvi s stingerjem peš pobegnil, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Fotografija je simbolična.

Nekaj pred 22. uro so namreč policisti na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika avtomobila romunskih registrskih oznak. Voznik njihovih znakov ni upošteval, ampak je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po avtocesti.

Policisti so se zapeljali za njim, ga skušali ustaviti, a jim je voznik to preprečeval s hitro in vratolomno vožnjo, me kazero je dosegel hitrost tudi do 180 kilometrov na uro. Pri predoru Leščevje so zato policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil stinger, ki je na vozilu preluknjalo pnevmatike. Voznik je avtomobil ustavil in peš pobegnil neznano kam. Policisti ga še vedno iščejo, do zdaj so si pomagali tudi z vodniki službenih psov in helikopterjem.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je pobegli voznik v avtomobilu prevažal pet Iračanov, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki z njimi še potekajo.

Danes ponoči pa so policisti v Drašičih pri Metliki ustavili voznika italijanskih registrskih oznak. V njem je 28-letni Ukrajinec prevažal štiri Turke. Odvzeli so mu prostost, mu zasegli avtomobil in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Postopki z migranti še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  07 .12. 2023 ob  17: 04
Zakaj pa sploh zbežal? Itak bo pomiloščen. NPM posrbi za ves kriminal v povezavi z nezakonitimi migracijami! "Naš čovek".