SPLIT PRETRESEN ZARADI OBEŠENEGA PSA: Znanih je več podrobnosti

Svet

Včeraj je bil objavljen šokanten video obešenega psa, kar je povzročilo val ogorčenja med prebivalci Splita in ljubitelji živali. Incident se je zgodil v zavetišču Animalis Centar v naselju Kaštel Sućurac, kjer so danes zjutraj sklicali tiskovno konferenco, da bi pojasnili okoliščine tega grozljivega dogodka.

Fotografija je simbolična.

Zvonimir Filipović, direktor zavetišča Animalis Centrum, je na tiskovni konferenci pojasnil, da je bil ob ogledu posnetka obešenega psa globoko pretresen. Zavetišče se je v preteklosti soočalo z več težavami, med drugim z odkritjem 61 psov, šestih mladičev in dveh volkov, ki jih je v železnih kletkah na lokaciji Put Orišca držal 64-letni psihijater. Filipović je zavrnil odgovornost zavetišča za smrt psa in poudaril, da je odgovornost na občini. Po njegovih besedah je zavetišče odgovorno le za hranjenje, hidracijo in določene veterinarske storitve, ki jih izvajajo v sodelovanju z mestom, policijo in veterinarsko inšpekcijo. Filipović je pojasnil, da ga je o tragičnem dogodku obvestila kolegica, ki je zadolžena za hranjenje in hidracijo živali na plaži Duilovo. Nesrečni pes, imenovan Žućko, je bil 30-kilogramski samec. Na dan incidenta je pes na mučen način umrl na verigi, ki mu jo je namestil prej omenjeni psihijater. Filipović je opozoril, da se podobni incidenti lahko ponovijo, saj so razmere na tej plaži nesprejemljive za živali.

Filipović je poudaril, da je večkrat pismeno in ustno opozarjal policijo in inšpekcijo na neprimerne razmere za pse na plaži Duilovo. Izrazil je željo, da se te razmere čim prej izboljšajo, in pozval druge zavetišča v državi, naj prevzamejo preostale pse s te lokacije, da bi preprečili nadaljnje incidente. Dodal je, da bi slednje lahko preprečili, če bi vsako registrirano zavetišče prevzelo vsaj enega tamkajšnjega psa. Po njegovih besedah je zavetišče Animalis Centrum v dogovoru z občino prevzelo šest psov, ki so bili čipirani in cepljeni. Občina pripravlja prostor na Karepovcu, kjer bo urejeno bivališče za preostalih 43 psov s plaže Duilovo. Filipović je dejal, da je treba občino vprašati, kdaj točno bo prišlo do te ureditve. Zaključil je s pozivom vsem zavetiščem na Hrvaškem, naj prevzamejo preostale pse, in zavrnil obtožbe o neustrezni prehrani živali. Poudaril je tudi, da sta bila dva psa, okužena z virusom parvo, uspešno zdravljena, poroča Slobodna Dalmacija. Grozljiv video obešenega psa si lahko ogledate TUKAJ.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  15 .06. 2024 ob  11: 34
Nekateri stvori ne bi smeli živet na tem planetu in pika! Takim bi privoščil enako smrt. Pa me obsojajte kolikor hočete
vseved |  15 .06. 2024 ob  03: 17
Čudno da ni kriv Golob.