TEŽAVE OBALNIH GOSTINCEV: Se obiskovalci res vse manj ustavljajo v lokalih? (VIDEO)

Koper

Domačini in lastniki lokalov na Obali poročajo o težavah. Čeprav je turističen obisk dober, se obiskovalci vse manj ustavljajo v lokalih. Večinoma se le sprehajajo skozi mesto, pravijo zaposleni v turizmu. Vseeno pa svoja vozila parkirajo kar na pločniku ali pa si svojo pijačo prinesejo pred lokal. Gostinci rešitev vidijo predvsem v lokalni skupnosti, ki bi po njihovem mnenju morala poskrbeti za mlade in jim priskrbeti prostor za zabavo, ne pa v pretiranem omejevanju.

'Hauba partyji', nepravilno parkiranje vozil na pločnikih in popivanje na plažah so le nekatere izmed težav, s katerimi se soočajo obalni lokali.

"Predvsem gre za prekomerno pijančevanje, tako imenovane 'haube party'. Naši gostinci se skozi vse leto trudijo, da bodo dobili notri tisto, kar predvsem v sezoni pozimi izgubijo in ni korektno do njih, da imajo potem pred njihovimi lokali fantje žurke, kjer si pripeljejo pijačo in potem tam popivajo in motijo javni red in mir tako naših občanov kot vseh obiskovalcev. To je tudi neprimerno za našo turistično destinacijo," je dejal Rok Humar, vodja Urada za gospodarstvo in turizem na Občini Piran. 

Kako pa na to gledajo gostinci? Povprašali smo jih, kako to vpliva na njihovo poslovanje. Je zaradi tega tudi več vandalizma? Njihove odgovore lahko slišite v videoposnetku na vrhu članka

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kaslc |  30 .05. 2024 ob  16: 13
vsi hodijo v Trst in naj povedo kaj dobiš tam poleg aperitiva. Pri nas kvečjemu piškotek ali kakšen grissin. Tako kot je napisal nekdo pred mano ,podražite za najmanj 50%. Večina lokalov pa na nivoju drvarnic, cene pa kot v hotelu.
Cazzimperio  |  29 .05. 2024 ob  20: 59
14
Kakšni lokali? Ti so slabši kot štale.
Ne sodijo v Portorož bolj na balkan.
Martin Kacur |  29 .05. 2024 ob  13: 38
30
Ja fantje, če je manj strank bo pa treba cene dvignit, če hočete enako zaslužit. Nabavna cena kave je verjetno okrog 0,3 € za šalico.
Edino še v Franciji imajo višje cene kot pri nas. Vse ostale smo že premagali.
ManofSteel |  29 .05. 2024 ob  10: 46
52
Dober gostinc nima skrbi...bo potrebno kaj ponudit ne samo lupat cene. Sicer pameten človek nima časa za posedovst po kafanah...