V barčku v pariškem predelu Montmartre je glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar namreč izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo "žuželčjih tapasov".
V pariškem baru na meniju škorpijoni in hrošči
Odklop
Poleg običajnih jedi so namreč na meniju tudi jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema različnima vrstama črvov. 26-letni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.
Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je prišel do spoznanja, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Tako je sestavil pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
ROPARSKA TATVINA V PORTOROŽU: Lastnika tako močno porinila v steklo, da se je razbilo
A.S.
-
včeraj ob 19:39
STRELSKI NAPAD V TURČIJI: Ubita dva policista, streljal naj bi 16-letnik (VIDEO)
N.J.
-
včeraj ob 12:05
GROZA PRI SOSEDIH: Zadrogiran je z avtom zbil moškega, ki je v naročju držal otroka
U.G.
-
včeraj ob 11:46
NAŠLI TUDI DRUGA DVA POGREŠANA OTROKA: Po tem, ko je policija ustrelila očeta (VIDEO)
U.G.
-
včeraj ob 11:20
Novo iz Slovenije
POLICIJA ZNOVA NA VRATIH ZARADI KLAVIRJA: Devetletna deklica zmotila občutljiva ušesa sosede
M.U.
-
včeraj ob 11:41
PO DRAMATIČNEM ZAKLJUČKU: Slovenija premagala Italijo in se uvrstila v četrtfinale!
A.S.
-
7.9.2025 ob 19:34
PO OPOZORILIH IN DOLGIH ZASTOJIH NOV REŽIM: Preusmeritve tovornega prometa na Fernetiče ne bo več!
A.S.
-
6.9.2025 ob 09:32