V barčku v pariškem predelu Montmartre je glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar namreč izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo "žuželčjih tapasov".
V pariškem baru na meniju škorpijoni in hrošči
Odklop
Poleg običajnih jedi so namreč na meniju tudi jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema različnima vrstama črvov. 26-letni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.
Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je prišel do spoznanja, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Tako je sestavil pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
NA PRIMORSKEM POŠKODOVANA JADRALNI PADALEC IN KAJAKAŠ: To so ugotovitve policistov
N.J.
-
danes ob 17:17
HUDA PROMETNA NESREČA NA BRAČU: Avto trčil v avtobus in zagorel, ena oseba je umrla
A.P.
-
danes ob 14:05
NESREČA S POBEGOM NA PRIMORSKEM: Na ovinku zbil kolesarko in jo pustil hudo poškodovano
M.U.
-
danes ob 13:34
Novo iz Slovenije
PROMET PO IZTIRJENJU ZNOVA STEKEL: Med Sežano in Divačo le po enem tiru, možne so zamude
M.U.
-
danes ob 09:23