V barčku v pariškem predelu Montmartre je glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar namreč izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo "žuželčjih tapasov".
V pariškem baru na meniju škorpijoni in hrošči
Odklop
Poleg običajnih jedi so namreč na meniju tudi jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema različnima vrstama črvov. 26-letni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.
Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je prišel do spoznanja, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Tako je sestavil pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
NENAVADEN INCIDENT PRI SOSEDIH: Med prepirom je padla z balkona, on je skočil za njo
T.K.
-
danes ob 13:50
MLADOLETNICE OMAMLJAL, OTIPAVAL, GROZIL IN ZALEZOVAL: Priprli 33-letnega Koprčana
U.G.
-
danes ob 12:37
V KOPRU ZBIL 30-LETNICO NA PREHODU ZA PEŠCE: S pokrova motorja je padla na tla
U.G.
-
danes ob 10:19
Novo iz Slovenije
NOVELA ZNOVA SPREJETA: Zdravstvenikom bo onemogočeno delo pri čistih zasebnikih
U.G.
-
danes ob 10:51
NIČ VEČ BELEŽENJA MALICE: Uveljavljena novela prinaša poenostavitve evidenc dela
T.K.
-
danes ob 08:53