V barčku v pariškem predelu Montmartre je glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar namreč izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo "žuželčjih tapasov".
V pariškem baru na meniju škorpijoni in hrošči
Odklop
Poleg običajnih jedi so namreč na meniju tudi jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema različnima vrstama črvov. 26-letni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.
Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je prišel do spoznanja, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Tako je sestavil pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.
Regional priporoča
Več kronike
POSREDOVANJE POLICIJE: Američan je na hrvaški plaži skrivaj snemal gole otroke
U.G.
-
25.7.2025 ob 16:07
V BOVCU NESREČA PRI KANJONINGU: Tujca nista upoštevala navodil, oba poškodovana
N.J.
-
25.7.2025 ob 13:57
ZAPRTA JE VIPAVSKA HITRA CESTA: Pred delovno zaporo prišlo do dveh nesreč!
N.J.
-
25.7.2025 ob 12:48
Novo iz Slovenije
"VOJNA NIKOLI NI REŠITEV": Pri Ruski kapelici pod Vršičem danes spominska slovesnost
A.P.
-
včeraj ob 08:05
ARSO IZDAL ORANŽNO OPOZORILO: Obeta se moker in prometno obremenjen konec tedna
A.P.
-
včeraj ob 07:41
KOSOVNI ODPADKI NE SPADAJO NA EKOLOŠKI OTOK: Kako deluje sistem zbiranja pri Marjetici Koper?
T.K.
-
25.7.2025 ob 14:05