V barčku v pariškem predelu Montmartre je glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar namreč izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo "žuželčjih tapasov".
V pariškem baru na meniju škorpijoni in hrošči
Odklop
Poleg običajnih jedi so namreč na meniju tudi jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema različnima vrstama črvov. 26-letni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.
Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je prišel do spoznanja, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Tako je sestavil pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.
Regional priporoča
Več kronike
NA PRIMORSKEM IZTIRIL AVTOVLAK: Kretničar ga je preusmeril na napačno progo (FOTO)
M.U.
-
danes ob 12:28
TRAGEDIJA NA PREHODU ZA PEŠCE: 29-letnica zbila 82-letnika na električnem kolesu
M.U.
-
danes ob 08:05
TRAGIČNA INCIDENTA NA ULICI: Dve osebi umrli po uporabi električnega paralizatorja
M.U.
-
včeraj ob 20:39
Novo iz Slovenije
ŠOKANTNO IN ZASKRBLJUJOČE: Mnogi otroci se s pornografijo srečajo že v osnovni šoli!
N.J.
-
danes ob 16:09
"MORALI BI ZVONITI VSI ALARMI": GZS poziva, naj vlada prizna in popravi napake
A.S.
-
danes ob 14:04
RIBIČ ZNOVA RAZBURIL SLOVENCE: Direktor Darsa trdi, da dela potekajo "od zore do mraka"
M.U.
-
danes ob 12:02
ZAČELA SE JE TRGATEV, KI BO KRAJŠA: Grozdje je zdravo, obeta se obilen in kakovosten letnik
T.K.
-
včeraj ob 16:15
"TA MEDALJA JE ZAME KOT ZLATA": Kraševka Jacqueline Košir do bronaste medalje na svetovnih igrah (FOTO)
M.U.
-
17.8.2025 ob 11:27