V PORTOROŽU OKRADLA 86-LETNO ŽENICO: Govoril je goriškim naglasom, vozilo je imelo goriško registrsko oznako

Kronika

V soboto je v okolici Portoroža neznani moški na dvorišču stanovanjske hiše pristopil do 86-letne ženske in se je predstavil z neznanim dokumentom. Pozval jo je, da mu pokaže, kje ima električno omarico, češ, da bo zamenjal kable. Medtem je drugi neznani storilec iz hiše ukradel več kosov zlatnine. Moška sta se pripeljala z osebnim avtomobilom sive barve, karavan izvedbe, goriških registrskih oznak. Eden je bil star okoli 35 let, visok od 175 cm do 180 cm, močnejše postave, okroglega obraza, črnih kratkih las, temnejše polti, govoril je slovensko z goriškim naglasom. Vse, ki bi imeli kakršnokoli informacijo o osebah, policisti naprošajo, da pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje (PP) Piran (05) 617-16-00, 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 215 primerih in na številko 113 prejeli skupno 691 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, dve osebi pa lažje. Obravnavali so še štiri prometne nesreče, v katerih so bile štiri osebe lažje poškodovane, in 27 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome, šest poškodovanj tuje stvari in kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 30-krat. V zadnjem vikendu so obravnavali še 57 nezakonitih prehodov državne meje.

Turek in Bolgarka tihotapila v Slovenijo Sirca in Iračana

V četrtek so policisti na počivališču Ravne ustavili 37-letnega državljana Turčije, kateri je skupaj s 40-letno sopotnico, državljanko Bolgarije, prevažal državljana Sirije in državljana Iraka, ki sta v državo prišla na nezakonit način. Oba nezakonita migranta sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom, voznik in sopotnica pa sta bila v petek s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje h koprskemu presikovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.

Kraje in vlomi

V petek je v Piranu 48-letni državljan Severne Makedonije v stanovanju 32-letnemu domačinu ukradel kovček z vsebino in gotovino. Storilca so prijeli policisti v Ljubljani, ga zaslišali in mu zasegli ukradene predmete. Zoper njega bo napisana kazenska ovadba.

V Postojni je neznani storilec v večstanovanjskem bloku vlomil v tri kletne prostore. Po prvih zbranih informacijah iz dveh ni ukradel nič, iz tretje pa je ukradel orodje in baterijski vijačnik znamke Parkisde. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V Kopru je bilo v soboto vlomljeno v enega od lokalov in iz njega ukraden menjalniški denar, alkoholna pijača in energijska pijača. Storilca so policisti izsledili ob 04.10, ko so posredovali na Ankaranski cesti, kjer je s hojo po cesti kršil cestno prometne predpise. Gre za 30-letnega državljana Bolgarije. Bil je pod vplivom alkohola in je kljub večkratnim ukazom policistov nadaljeval s hojo po vozišču. Policisti so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog. Prav tako so ugotovili, da je bil prav on tisti, ki je pred tem vlomil v lokal. Zoper njega bo napisana kazenska ovadba za kaznivo dejanje velika tatvina.

V nedeljo je v okolici Portoroža neznani storilec ukradel zaklenjen moped znamke Piaggio ZIP 50 E5, registrskih številk KP BV-60, zelene barve. Vse, ki bi moped opazili policisti naprošajo, da pokličejo na telefonsko številko PP Piran (05) 617-16-00, interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

V Portorožu je neznani storilec iz hodnika večstanovanjske hiše ukradel električni skiro znamke MI electric skooter PRO 2, črne barve.

V okolici Postojne je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil in iz njega ukradel tri torbe in nahrbtnik, v kateri sta imela oškodovanca osebne dokumente, oblačila, prenosni računalnik in gotovino.

Prometne nesreče

V petek ob 14.14 se je v Izoli, v ulici Livade, zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena 28-letna voznica osebnega avtomobila doma iz okolice Izole, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčila v drevo in se pri tem lažje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnico Izola. Policisti so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen, prav tako ji je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kokain, zato so ji odredili strokovni pregled, ki ga je odklonila. Zoper voznico bodo napisali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V nedeljo ob 14.17 se je pred krožnim križiščem za Strunjan pripetila prometna nesreča, v kateri so bile tri osebe poškodovane. 37-letni državljan Srbije, z urejenim statusom v Sloveniji, je vozil z osebnim avtomobilom iz smeri Dobrave proti Luciji. Pred njim se je zaradi zgostitve prometa z vozilom na koncu stoječe kolone ustavil 21-letni voznik avtomobila doma iz Maribora, ki ga je državljan Srbije prepozno opazil. Z vozilom je zavil v levo na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 65-letni državljan Italije. Pri tem je trčil še v pred seboj stoječe vozilo 21-letnika iz Maribora. Italijanovo vozilo je nato trčilo v varovalno ograjo. V vozilu povzročitelja je bila ena oseba lažje poškodovana, v vozilu Italijana pa je bila 51-letna sopotnica, prav tako državljanka Italije, huje poškodovana. 50-letna državljanka Kanade je utrpela lažje poškodbe. Zoper povzročitelja nesreča bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Nasilje

V Postojni je v soboto 31-letni domači brez razloga v predel glave udaril 46-letnega domačina in ga pri tem lažje poškodoval. Poškodovani je bil oskrbljen v ZD Postojna, zoper 31-letnika pa bo napisana kazenska ovadba.

Pod vplivom alkohola

V soboto so v Bertokih policisti ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,70 mg/l alkohola. Zanj je bilo odrejeno pridržanje in napisan obdolžilni predlog.

Na počivališču Ravne so policisti ustavili 42-letno voznico avtomobila doma iz okolice Portoroža, ki ji je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,04 mg/l alkohola. Začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, sledi še obdolžilni predlog.

V Postojni so policisti ustavili 19-letnega domačina, ki je odklonil alkotest. Voznika so pridržali do streznitve, zoper njega bo napisan obdolžilni predlog.

V nedeljo so policisti v Dekanih ustavili 27-letnega voznika avtomobila, ki so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 mg/l alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bo napisan tudi obdolžilni predlog.

Obtičal na morju

V nedeljo, ob 9.30 uri je patrulja Postaje pomorske policije Koper s plovilom P-16 izven piranske Punte opazila manjše plovilo, iz katerega je mahal mlajši moški. Policisti so ugotovili, da ima plovilo 22-letnega Izolana okvaro izvenkrmnega motorja. Plovilo so odvlekli do vhoda v kanal Fazan, kjer so ga privezali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  25 .09. 2023 ob  18: 50
Bandelli?