V ŽEPU Z MEDALJO: Alexander Hajdin dopolnil spodbudne uvrstitve obalnih sabljačev

Koper

V nedeljo je v Zagrebu potekal tradicionalni Kup velesajma. Udeleženci so bili sabljači Hrvaške, Italije, Avstrije, Srbije in Slovenije. Svoje predstavnike sta imela tudi Sabljaški klub (SK) Izola in Sabljaško društvo (SD) Koper, ki ju vodi predsednik in trener Antonije Hajdin.

Alexander Hajdin

SK Izola so zastopali Gabriel Širca (dečki U13), Alexander Hajdin (dečki U15 in kadeti U17), Vasja Bubulj (kadeti U17) in Lia Calcina (Kadetinje U17), SD Koper pa sta predstavila Nikita Averyanov (kadeti U17) in Tjani Tršar (deklice U15).

Lia Calcina je imela vse zmage v kolu in bila prvo uvrščena za eliminacije, vendar je zaradi novih pravil o igri sodniški žreb določil, da tekmo zaključi na petem mestu. Ena točka do medalje je zmanjkala Nikiti Averyanovu, tik pred medaljo sta se pri eliminacijah ustavila tudi Gabriel Širca in Tjani Tršar. Alexander Hajdin je premagal v kolu vse nasprotnike in prevzel prvo mesto v kvalifikacijah. Zaradi visoke uvrstitve je preskočil en krog in se nato prebil do finala, v katerem je osvojil srebrno medaljo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija