Priprava čaja v resnici ni tako sama po sebi umevna, kot se mogoče zdi. Še kako je za njegov okus pomembna prava priprava, pa tudi materiali, v katerih ga pripravimo in nenezadnje postrežemo.
ALI ZA ČAJ SEGREJETE HLADNO ALI TOPLO VODO? To je trik, kako ga pripraviti, da bo zares okusen
Trendi

Najbolje je, da čaj pripravimo v čajniku, ki pa naj bo iz porcelana ali stekla, medtem ko se je aluminiju, teflonu ali plastiki bolje izogibati. Tudi piti ga je najboljše iz porcelanastih skodelic, priročne so tudi keramične, ki zadržujejo toploto, pa tiste iz stekla, ki zdrži tako visoke temperature.

Čaj bo tudi okusnejši, če ga pripravite tako, da segrejete hladno in ne tople vode. Tako bo voda polna kisika, ta pa bo poskrbel, da se bo v tekočino vsrkala vsa aroma s čajnih lističev. Pomembno je tudi, na kakšno temperaturo segreti vodo, in sicer, za beli, zeleni in rumeni čaj na 70 stopinj Celzija, za črni pa na 95 stopinj Celzija. Nato pustite, da se beli čaj namaka 1-2 minuti, zeleni 1-3 minut, črni 3-5 minut, rumeni pa 1-3 minute.
Komentiraj
td |
09 .11. 2019 ob 14: 34
2
Važno je, da se pravih čajev ne zavre, sam za zelene držim med 60 in 70 stopinj, povsem pa mi zadošča vroča voda iz bojlerja, vse pripravljam od zmeraj v stekleni ali porcelanasti posodi.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
PRETRESLJIVO: Čelno trčila avtomobil in avtobus z dijaki, ena oseba umrla (FOTO)
M.U.
-
včeraj ob 14:40
PO KOZARČKU JIH JE OBŠLA SLABOST: Šesterico so z zabave odpeljali v klinični center
N.J.
-
včeraj ob 08:35
Novo iz Slovenije
SINDIKATI IN DELODAJALCI: Vlada predlog o udeležbi delavcev pri dobičku potrdila mimo ESS
A.P.
-
včeraj ob 17:49
NEVLADNIKI NAD GOLOBA: Pozivajo ga k preklicu naročila platforme za umetno inteligenco
M.U.
-
včeraj ob 13:16
ALARMANTNO: Letošnje leto prineslo drastično poslabšanje prometne varnosti
M.U.
-
8.12.2025 ob 20:02
PIRC MUSAR RAZBURILA GOLOBOV KABINET: Predsednici 'niso všeč' predlagana imena za veleposlanike
M.U.
-
8.12.2025 ob 19:08


