Priprava čaja v resnici ni tako sama po sebi umevna, kot se mogoče zdi. Še kako je za njegov okus pomembna prava priprava, pa tudi materiali, v katerih ga pripravimo in nenezadnje postrežemo.
ALI ZA ČAJ SEGREJETE HLADNO ALI TOPLO VODO? To je trik, kako ga pripraviti, da bo zares okusen
Trendi
Najbolje je, da čaj pripravimo v čajniku, ki pa naj bo iz porcelana ali stekla, medtem ko se je aluminiju, teflonu ali plastiki bolje izogibati. Tudi piti ga je najboljše iz porcelanastih skodelic, priročne so tudi keramične, ki zadržujejo toploto, pa tiste iz stekla, ki zdrži tako visoke temperature.
Čaj bo tudi okusnejši, če ga pripravite tako, da segrejete hladno in ne tople vode. Tako bo voda polna kisika, ta pa bo poskrbel, da se bo v tekočino vsrkala vsa aroma s čajnih lističev. Pomembno je tudi, na kakšno temperaturo segreti vodo, in sicer, za beli, zeleni in rumeni čaj na 70 stopinj Celzija, za črni pa na 95 stopinj Celzija. Nato pustite, da se beli čaj namaka 1-2 minuti, zeleni 1-3 minut, črni 3-5 minut, rumeni pa 1-3 minute.
Komentiraj
td |
09 .11. 2019 ob 14: 34
2
Važno je, da se pravih čajev ne zavre, sam za zelene držim med 60 in 70 stopinj, povsem pa mi zadošča vroča voda iz bojlerja, vse pripravljam od zmeraj v stekleni ali porcelanasti posodi.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
TUJEC NAJ BI SPOLNO NAPADEL TRI ŽENSKE V NOVI GORICI: Ena od njih naj bi bila mladoletna
T.K.
-
danes ob 11:52
Novo iz Slovenije
BOŽIČNICA ZA OBČINE IN DRŽAVNE USTANOVE: Denar za izplačila bi vlada zagotovila iz proračuna
A.P.
-
18.10.2025 ob 17:12
"VSE BOLJ NEVZDRŽNE RAZMERE": Prevozniki ob neukrepanju vlade napovedujejo protest in zaprtje cest
A.P.
-
18.10.2025 ob 16:04
ČE SREČATE MEDVEDA, VOLKA ALI RISA: Opažanje zveri mogoče prijaviti na MedvedoFON
A.P.
-
18.10.2025 ob 08:34