BREZ MILOSTI: Lovec sredi izolske ladjedelnice ustrelil srno (FOTO, VIDEO)

Izola

Novinarka Eugenija Carl je na družbenem omrežju objavila fotografije in videoposnetek, ki kažejo, kako je lovec sredi izolske ladjedelnice ustrelil srno, ki je zašla k morju in prestrašeno begala ter se poskušala rešiti. Javnost je zgrožena. 

Po zapisu znane novinarke Eugenije Carl na Facebooku so delavci v izolski ladjedelnici opazili srnico, ki je zašla k morju in zmedena in prestrašena begala sem ter tja. Poklicali so Lovsko družino Izola, da pridejo srnico rešiti. Namesto tega je prišel lovec-čuvaj in srnico brez milosti ustrelil.  

Pred pol ure se je v izolski ladjedelnici zgodilo nekaj nezaslišanega! Delavci so opazili srnico, ki je ocitno zasla k...

Posted by Eugenija Carl on Monday 15 April 2024

Na Policijsko upravo (PU) Koper smo naslovili vprašanje, kako so oziroma bodo ukrepali proti lovcu, tudi spričo dejstva, da se je streljanje odvijalo sredi mesta in ob prisotnosti drugih ljudi. Zanimalo nas je tudi, ali je o tem obveščeno koprsko tožilstvo, ki je bilo pred časom že deležno kritik javnosti, da ni dovolj učinkovito pri pregonu kaznivih dejanj mučenja živali.

Kot so pojasnili na PU Koper, so bili o dogodku obveščeni včeraj ob 19.05. "Policisti PP Izola v povezavi z dogodkom zbirajo obvestila in dokaze za potrditev suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bo policija obvestila pristojno državno tožilstvo." 

Šerif se menda izgovarja, da mu je odstrel srne odobril lovski inšpektor. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je to res? Medtem je policija zavarovala kraj streljanja, išče tulec...

Posted by Eugenija Carl on Utorak, 16. april 2024.

Tudi na Lovsko družino Izola smo naslovili vprašanja, med drugim, ali je naloga lovcev skrb za dobrobit živali ali to, da jih brezsrčno pobijajo, tudi ko ne predstavljajo nevarnosti. Župana Milana Bogatiča smo vprašali, ali bo proti Lovski družini Izola ustrezno ukrepal in kako bo zagotovil varnost prebivalcev Izole ter preprečil možnost ponovitve lovskih streljanj tako rekoč sredi mesta.

Odgovore bomo objavili takoj po prejemu. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  16 .04. 2024 ob  21: 09
Martin ti si itak že večkrat pokazal in dokazal da si nesočuten bedak! Upam,srčno upam da bi kdaj tebe kaj takega doletelo ko bos tolko star da bos dementen in bos nekam zalutal in te bo en kr koknu,!
Martin Kacur |  16 .04. 2024 ob  16: 02
11
Ma hvala bogu, da so začeli streljat Toliko se napaslo te žvadi, da bo kmalu izbruhnila kakšna resnejša bolezen. Podkožni zolj se je med divjadjo že masovno razmnožil.
Stekla lisica ni več nobena redkost v okolici Izole.
Vsi virtualni ljubitelji živali začnite trezno razmišljat.
Kristjan |  16 .04. 2024 ob  14: 44
Prekleto g.vn. morilsko...upam da temu smradu karma vse povrne x10...moraš biti res brez emocij in empatije....kak smrad
JKDWingChun |  16 .04. 2024 ob  14: 35
Halo vidva! Ne metat vseh lovcev v isti koš. To je en psihopat ne vsi! Živim na vasi in imam lovce takorekoč pred nosom in videvam kako to vse skrbno delajo in zelo profesijonalno!
Ta izmeček ki je pa to srnico bogo ubil ker ni zmožen jo ulovit ali jo vsaj omamit da jo kasneje izpusti v naravi pa upam da bo ulala nastradal še v njegovem mizernem lajfu.
DAN44 |  16 .04. 2024 ob  13: 09
-5
Lovske družine bi bilo treba ukinit. Sami psihopati željni krvi nedolžnih živali. Če jim je toliko do streljanja naj grejo na vojna žarišča. Ampak itak so sami strahopetci!
Andraž |  16 .04. 2024 ob  12: 59
-3
lovsko govno psihopatsko