NA LOTERIJI ZASLUŽILI VEČ KOT 20 MILIJONOV IN KONČALI V ZAPORU: Peklenski načrt očeta in dveh sinov

Svet

63-letni oče in 29-letni sin sta bila v ponedeljek v Massachusettsu obsojena zaradi poneverbe več kot 20 milijonov dolarjev loterijskih dobitkov in uporabe lažnih davčnih napovedi za utajitev več kot šest milijonov dolarjev davkov. Pri tem jima je pomagal drugi sin, ki pa je krivdo priznal že pred njima.

V desetih letih so obtoženi oče in sinova od ljudi odkupovali dobitne srečke za nižji znesek, kot je bila nagrada, nato pa dobitke vnovčili. Na ta način so vnovčili več kot 14 tisoč srečk in si nezakonito pridobili več kot 20 milijonov dolarjev. Celotno shemo pa so poimenovali '10 odstotkov'. 

Massachusetts je lani novembra zvišal davek na pet odstotkov za velike dobitke, s prodajo srečk so se tako prvotni dobitniki izognili plačilu davka

Tožilci so povedali, da poleg tega, da so zahtevali izplačila dobitkov, so pridobili denar tudi na druge načine, dobitke so prijavljali v svojih napovedih za dohodnino in zahtevali kompenzacijo, s čimer so se izognili davkom na dohodek in prejeli vračilo denarja ter na ta način pretentali državo. 

Pri poneverbi je sodeloval tudi drugi sin oz. brat, ki je lani priznal krivdo in mu bo julija izrečena kazen. Oče je bil obsojen na pet let, prvi sin pa na 50 mesecev zapora. Plačati morata več kot šest milijonov dolarjev odškodnine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  25 .05. 2023 ob  16: 20
Tudi ce gres za 6 let v zapor,se vedno se ti splaca za 20 miljonov
Martin Kacur |  25 .05. 2023 ob  16: 02
Joj ti novinarji. Na loteriji ne moreš zaslužit. Zaslužiš lahko samo z delom.