NOV DIREKTOR IZOLSKE KOMUNALE: Župan Bogatič predlaga Robija Flego

Izola

Na seji izolskega občinskega sveta, ki bo prihodnji četrtek, bodo odločali tudi o predlogu župana Milana Bogatiča o novem direktorju izolske komunale. Ta je med vsemi kandidati kot najprimernejšega izbral dosedanjega v. d. direktorja Robija Flego. Bogatič je Flego že januarja letos predlagal za člana nadzornega odbora izolske komunale  občinski svetniki bodo torej o Flegu kot najprimernejšem kandidatu za funkcije v izolski komunali odločali že drugič. 

Občina je objavila javni razpis za direktorja Javnega podjetja Komunala Izola 22. februarja letos, nato pa razpis ponovila, saj nobena od vlog prijavljenih kandidatov ni bila popolna. Na ponovni javni razpis iz 30. marca je prispelo sedem vlog, pri tem pa so bile štiri vloge nepopolne.

Župan Bogatič je med izbirnim postopkom "ocenil program oziroma vizijo razvoja javnega podjetja za štiriletno mandatno obdobje treh kandidatov, ki so izpolnjevali vse formalne pogoje" ter z njimi 15. maja opravil razgovor

Kot piše v utemeljitvi predloga, o katerem bodo odločali občinski svetniki, je bil izbran "kandidat, ki v celoti izpolnjuje vse razpisne pogoje in je zanje predložil vsa ustrezna dokazila in katerega program dela ter vizija razvoja javnega podjetja je bila ocenjena kot najbolj razvojno in ekonomsko naravnana ter je na ustnem razgovoru prejel najvišje število točk".

V skladu s tem Bogatič občinskim svetnikom predlaga, da sprejmejo sklep o imenovanju Robija Flega za direktorja podjetja Komunala Izola d. o. o. za mandatno obdobje štirih let.

Flego, ki že opravlja funkcijo v. d. direktorja Komunale Izola od 8. marca, je bil na to mesto imenovan potem, ko je po dvanajstih letih iz podjetja odšel bivši direktor Denis Bele. Občinski svetniki so o njem že enkrat odločali, in sicer januarja na svoji prvi izredni seji, ko so ga na predlog Bogatiča imenovali za člana nadzornega sveta tega javnega podjetja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  26 .05. 2023 ob  17: 06
Komunalne storitve (cena za ravnanje z odpadki, odvajanje ter čiščenje komunalne odpadne vode) so se maja 2023 v Izoli povprečno podražile za 18%. Vemo pa, da je letna inflacija v mesecu aprilu znašala 9,4%... vse se draži, razen večine plač in pokojnin ne...ne glede na vse zgoraj povedano, bi lahko objavili še druge predlagane kandidate za direktorja Komunale...
Prč |  26 .05. 2023 ob  14: 02
-1
Robi je zelo sposoben in možakar "na mestu". Ga poznam od šolskih dni in iz enega podjetja, kjer sva delala oba. Malo me skrbi, kako bo krmaril komunalno barko. Ima namreč eno napako, je poštenjak in zato se bojim, da bo to koga motilo.