OPREMA IZ FILMOV AGENTA 007 RAZBURJA NA KOPRSKI OBČINI: Novi svetovalec župana Bržana iz predala potegnil svinčnik za prikrito snemanje

Koper

V četrtek je na koprski občini uslužbenec v predalu našel dve napravi za prikrito snemanje, kemični svinčnik in obesek za ključe. Po neuradnih informacijah portala 24ur, naj bi bili na obeh napravah posnetki sodnih obravnav. Kot so povedali za portal na koprski mestni občini, so obe napravi prijavili in predali policiji, saj bi bila vsebina na njih lahko sporna. Sami pa naj ne bi pregledali, kakšna vsebina se nahaja na napravah.

Na koprski policijski upravi so potrdili, da so kriminalisti res bili na koprski mestni občini, kjer so preiskovali sum storitve kaznivega dejanja. Ker gre za predkazenski postopek, več informacij niso mogli posredovati. Po neuradnih informacijah naj bi kemični svinčnik in obesek za ključe potegnil iz predala novi svetovalec župana Aleša Bržana, Robert Šuc.

James Bond za tri dolarje

Novinar portala 24ur je sicer napovedal v prispevku, da gre za opremo, ki se je ne bi sramoval James Bond, filmski Agent 007. A če je takšna oprema veljala za moderno in tehnološko napredno v Bondovih filmih iz šestdesetih let, jo je danes mogoče kupiti na spletu. Na Kitajskem vas bo kemični svinčnik z vgrajeno napravo za snemanje stal približno tri dolarje, kar je 2,60 evra. Če ga boste kupili pri nas, bo dražji. Pri tem pa lahko vidimo, kako visoke marže si postavljajo slovenski trgovci.

Sporna bi lahko bila edino vsebina podatkov na snemalnih napravah. Po neuradnem poročanju portala, naj bi na obeh napravah bili posnetki sodnih obravnav zoper bivšega koprskega župana Borisa Popoviča. Čeprav so sodne obravnave odprte za javnost, je njihovo zvočno in slikovno snemanje kljub temu prepovedano.

"Nimam pojma, o čem naj bi se šlo in še manj, zakaj. Ne razumem, zakaj bi nekdo snemal javne sodne obravnave in kaj bi od tega imel. Kdo naj bi kaj skrival na javnih sodnih obravnavah, ki se jih lahko udeleži prav vsak posameznik?! Če pa je karkoli spornega in kdo naj bi to zagrešil, naj ugotovijo kriminalisti, ki očitno zadevo, kot sem razumel, že obravnavajo," se je na najdbo odzval Popovič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mario špinel |  15 .01. 2019 ob  08: 04
Propadla Dinastija čudolandije!
KOPER |  14 .01. 2019 ob  20: 44
-3
Glede na to da naša gospoda na občini ne vedo kaj bi delali in sploh kaj je treba delat so si našli zabavo.Plan je očitno že izdelan.Prvo uničiti vse kar je bilo do sedaj narejeno,drugo pa,....Še kar vztrajno blatiti Popoviča z nekimi svinčniki ker nimajo dovolj domišljije da bi si izmislili kaj bolj pametnega.
Ekipo so pa sestavili sanjsko.
Boris daj jim vetra.Ker iz te moke ne bo niti kanalov.
kaslc |  14 .01. 2019 ob  12: 23
Nedeljko že hara.
Milan48 |  13 .01. 2019 ob  22: 14
-32
Kako genialno začenjajo delovanje Bržan in Šuc! Kaj vse nas še čaka?
Eva |  13 .01. 2019 ob  18: 18
-36
Našel je svinčnik in obesek za snemanje in to celo za slikovno in zvočno snemanje!!!Lepo bi bilo , če bi nam vrli novi občinarji že naprej sporočili, kdaj bodo odkrili novo veličastno najdbo in na vsake koliko časa se bodo
le te ponavljale. Aja, pa še koliko časa oziroma let bo to trajalo?! Gašpar Mišič in Marina Jelen na bruhanje mi gre samo ko pomislim s kom je Boris izgubljal čas. Kar se pa tiče velikega najditelja kao novega občinakega uradnika Roberta Šuca , ki je terjal od občine kar 2 milijona € in seveda v času županovanja Borisa tožbo tudi izgubil, njegove metode delovanja dobro poznajo na Republiškem skladu kmetijskih zemljišč in ne samo po Kopru.Da pa mediji tako nekritično podpirajo tako do skrajnosti nedodelano, amatersko maščevanje, kateri ne bi verjel niti 5 letni otrok , je pa tudi žalostno. In to skropucalo naj bi bila prva in udarna novica na Pop TV , katastrofa!!!