Mladinska kuharska reprezentanca Slovenije ravnokar kuha na svetovnem prvenstvu za mlade kuharje v Seulu. Med petimi reprezentanti je tudi Marko Gorela, ki sicer kuhalnico vrti v portoroškem Lifeclassu.
Na fotografiji Marko Gorela. (Foto: Anja Korenč)
Tekmovanje poteka po vzoru svetovnih kuharskih tekmovanj. Med seboj se meri 19 ekip iz sveta vrhunske kulinarike. Vsaka reprezentanca pripravi tekmovalni meni, na tekmovanjih pa je pomembna tudi promocija. V ta namen so se slovenski mladi kuharji v Korejo odpravili z ličnim videospotom. Da bi se strokovni žiriji cedile sline, pa so pripravili spodnji meni:
TRI HODNI TEKMOVALNI MENI
Tartar svežega in dimljenega brancina z limoninim oljčnim oljem v hrustljavem testu na grahovi kremi z meto, v vinjaku marinirana kodrasta endivija, grahovi poganjki in Shiso krešo, emulzija črnega sezama, pena mandarine, tekoči bombon rdeče pomaranče in granatnega jabolka.
*****
Dušene ličnice divje svinje v teranovi omaki na čebulni marmeladi in pireju sladkega krompirja s slanino, flambirana mlada koruza v mareličnem žganju, krompirjevi svaljki s kostanjem v drobljencu vijoličnega krompirja, narastek romaneska s koriandrom, čips sladkega krompirja, zrak oljčnega olja Istrske Belice.
*****
Čokoladni mousse s tekočo sredico manga na krhkem ajdovem testu s poprom, čokoladni sponge cake, kakavov vafelj, ajdov crumble s poprom, mango omaka z limoninim timijanom, žele manga z limeto, kokosova pena, mangov sorbet.
Definitivno bi moral v finale Anže!