Nežni sadni okus melone se lepo prilagaja rezinam pršuta in izbranemu siru, ponekod po svetu iz nje delajo tudi rižoto. V teh vročih dneh pa predlagamo melonin sladoled. Kako ga pripraviti?
PRIHAJA SEZONA MELON: Kako iz njih pripraviti sladoled kar doma?
Trendi
Za melonin sladoled potrebujemo tri jajca, en vanilijev sladkor, pet žlic sladkorja v prahu, tri decilitre smetane za stepanje in melono (količina po želji).
Melono operemo, očistimo pešk, olupimo in jo nasekljamo v mešalniku.
Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake z električnim mešalnikom zmešamo dokler se ne zgostijo, nato jih ohladimo.
Beljakom dodamo ščepec soli in jih z največjo hitrostjo zmešamo v čvrst sneg. Med mešanjem postopoma dodajamo sladkor v prahu. Ko je sneg gotov, v zmes rahlo vmešamo rumenjake.
Smetano stepemo in jo zmešamo z jajčno mešanico. To mešanico dodamo sesekljani meloni in dobro premešamo, da se vse sestavine popolnoma absorbirajo. Če je melona zelo sladka, lahko dodamo malo limetinega soka. Zmes damo v zmrzovalnik in počakamo, da se strdi.