SESTRAMA SE JE ZALOMIL POSEL S PROSTITUCIJO: Razočarani klienti so se razgovorili na policiji

Kronika

28-letnica in 33-letnica naj bi od leta 2017 v Zagrebu vodili donosen posel prostitucije. Preko Modrega oglasnika (Plavi oglasnik) naj bi stopili v kontakt z ženskami, s katerimi sta se dogovorili, da jima bosta poiskali kliente. Spolne usluge naj bi oglaševale pod nazivi 'Modra bomba 35 let' (Plava bomba 35 g.), 'Gladka37' (Mazna37), 'Ognjena plavolaska, oprsje 4' (Vatrena plavuša, grudi 4) in podobno. Problem je očitno nastal, ko moški, ki so se odločili koristiti njihove usluge, niso dobili tega, kar so pričakovali.

Občinsko kazensko državno odvetništvo v Zagrebu je v torek vložilo obtožnico zoper 33-letno Zagrebčanko in njeno 28-letno sestro, poroča portal 24sata, zaradi prostitucije in spodbujanja drugih pri ponujanju spolnih uslug, zaradi organizacije in oglaševanja prostitucije.

Posel naj bi v Zagrebu vodili relativno dolgo, preden so ju zasačili, 33-letnica od januarja 2017 do septembra 2022, 28-letnica od januarja 2018 do septembra 2022. Preko Modrega oglasnika sta stopili v kontakt z ženskami, s katerimi sta se nato dogovorili, da jim bosta našli stranke, piše v obtožnici.

Ženske naj bi polovico plačila, ki so ga dobile za spolne usluge, morale izročiti osumljenkama. Obtoženki naj bi objavili več oglasov, v katerih sta oglaševali spolne usluge svojih oškodovank. Posel naj bi tekel tako, da ste se onidve oglasili na telefon, se z zainteresiranimi moškimi dogovorili za ceno, nato pa sta jih napotili v poslovno-stanovanjski objekt na Zagrebški aveniji in po drugih naslovih.

Za pol ure spolnih uslug je bilo potrebno odšteti 53 evrov, za eno uro 106 evrov, piše v obtožnici. Cenik naj bi se sproti spreminjal, tako da je bilo včasih potrebno za pol ure odšteti tudi 80 evrov ali 160 za eno uro, ali pa 66 evrov za pol ure in 132 evrov za eno uro. S takim načinom posla naj bi 33-letnica in njena 28-letna sestra zaslužili 30.173 evrov.

Oškodovanke naj bi osumljenkama puščale denar na različnih mestih, kot je pečica ali omara nad kuhinjsko napo, ali v pomivalnem stroju.

Tudi 33-letnica naj bi se prostituirala, od oktobra 2022 do aprila lani, in tudi takrat naj bi za posel angažirala še eno dekle. Slednja naj bi opravila najmanj 62 spolnih uslug po ceni od 50 do 55 evrov za pol ure in 100 oz. 110 evrov za eno uro.

Kazensko ovadbo zoper 33-letnico in 28-letnico so zagrebški kriminalisti vložili septembra 2022, nato pa je bila vložena še ena kazenska ovadba aprila lani. Zaslišali so več kot 30 prič, opravili več hišnih preiskav, prisluškovali so telefonskim pogovorom, jima sledili in podobno.

Kot je kriminalistom dejala ena od osumljenk, se je posla domislila, ko je gledala televizijsko oddajo Preverjeno in predvsem zaradi zaslužka. Dejala je še, da nihče ni bil poškodovan in nihče v nič prisiljen, saj so se dekleta sama javljala za delo, kolikor so sama želela.

Kot je povedal eden od moških, ki ga je policija zaslišala kot pričo v postopku, je bil nad uslugo, ki sta jo ponujali sestri, razočaran. Pričakala naj bi ga ženska, stara med 40 in 45 let, visoka okoli 170 cm, srednje postave, oblečena v mini krilo in svetlo majico. Ko jo je vprašal, kje je 30-letnica iz telefonskega pogovora, in mu je odgovorila, da je to ona, se je obrnil in odšel. Kot še poročajo hrvaški mediji, ni bil edini, ki je to storil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija