SO BILI IZOLANI NAVIJAČI, KI SO SE MORALI NA MEJI OBRNITI? Več kršitev, od prepovedanih drog do prepovedanih rekvizitov (FOTO)

Svet

Nemška policija je v soboto zavrnila vstop v Nemčijo trem slovenskim državljanom in jim pred vrnitvijo v Avstrijo izrekla globe ter jih ovadila zaradi več kršitev. Med drugim jim je zasegla tudi nedovoljene navijaške rekvizite, je v sporočilu za javnost zapisala nemška policija.

Fotografija policistov je simbolična.

Pri treh slovenskih državljanih so policisti podporne enote zvezne policijske postaje Freilassing v soboto na avtocestnem mejnem prehodu Schwarzbach našli "značilne pripomočke za nasilno navijaško dogajanje in jih ustrezno prijavili", sporočilo za javnost prenaša Presseportal, hčerinska družba nemške tiskovne agencije dpa.

"Devetindvajsetletni slovenski voznik je izjavil, da si želi s sopotniki v Stuttgartu ogledati nogometno tekmo slovenske reprezentance. Ko so policisti preiskali njegov nahrbtnik, so našli več kot 40 gramov marihuane. Tudi opravljen urinski test za droge je bil pozitiven na THC," so zapisali.

Na fotografiji nemške policije, ki so jo poobjavili tudi tamkajšnji mediji, je jasno razvidno, da so med zaseženimi predmeti tudi nalepke izolske navijaške skupine Ribari.

Pri sopotniku so našli tudi nekaj kosov pirotehnike brez ustreznih oznak ter nekaj naglavnih mask oziroma balaklav, so dodali, s čimer obstaja sum kršitve zakona o zborovanju.

Ko so sopotnika pregledali na policijski postaji, so v njegovem spodnjem perilu našli okoli tri grame kokaina in deset gramov marihuane. Moški je osumljen storitve kaznivega dejanja zoper zakon o prepovedanih drogah in kršitve zakona o uživanju konoplje.

Policisti so zasegli vso pirotehniko in drogo, voznik in sopotnik sta osumljena tudi kršitve zakona o razstrelivih. Voznik je osumljen tudi kršitve zakona vožnje pod vplivom opojnih substanc. "Na podlagi nadzora in ustreznih preiskav je policija vsem trem moškim, ki so znani policiji v Sloveniji, zavrnila vstop v Nemčijo," je še zapisano v sporočilu.

Nemčija je sicer pred evropskim prvenstvom v nogometu in med njim poostrila nadzor na mejnih prehodih v državo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  18 .06. 2024 ob  14: 19
Mater naklepali so si multe,Nemc se ne zajebava
vid |  18 .06. 2024 ob  13: 54
A ma to so uni heroji iz pravljice " 9 mladcev na penzionerja v avtobusu". Ma policajev niso mogli zbutat? Aja, jih je bilo premalo.
Olgo Franco |  18 .06. 2024 ob  11: 59
Izolano pezzo di me.da, pa še violam se ulizujejo…sramta so.
Ištrijan |  17 .06. 2024 ob  22: 57
-3
Ce so, je ze to sramotno, da so sli izolani (pardon, v sloveniji so to izoljcani) navijat za slovenijo.
ManofSteel |  17 .06. 2024 ob  22: 54
-11
To je volilno telo Slobode...predsednik drušrva ribari Izola, kajne! ;)