TARTINIJEVO PRIZNANJE SAŠU FAJONU: Za izjemen prispevek h glasbeni umetnosti v Piranu (FOTO)

Piran

Prejemnik letošnjega Tartinijevega priznanja je Sašo Fajon. Piranska občina ga je minuli četrtek, ob praznovanju slovenskega dneva kulture, nagradila za njegov izjemen prispevek h glasbeni umetnosti in kulturnemu življenju v Piranu.

Letošnji prejemnik Tartinijevega priznanja v Piranu, Sašo Fajon, je organist v stolni cerkvi Sv. Jurija. Vrsto let je kot dirigent vodil številne lokalne pevske zbore. Piranska občina ga je ob praznovanju dneva kulture nagradila za življenjsko delo, za njegovo predanost in ustvarjalnost na področju glasbe. Fajon je tudi brat naše zunanje ministrice Tanje Fajon.

Piranska občina je slovenski kulturni praznik obeležila v portoroškem Avditoriju. Kot je v nagovoru poudaril župan Andrej Korenika, se Piran uvršča med lokalne skupnosti, ki kljub negotovim časom namenjajo največ sredstev za kulturno življenje v občini. Ponosen je na aktivne občane v ljubiteljskih kulturnih dejavnostih, kot so pevski zbori, folklorne in glasbene skupine, pihalni orkestri, gledališke in plesne skupine, likovna in foto društva.

Korenika je prepričan, da ima kultura ključno vlogo pri ustvarjanju pozitivnega vzdušja med ljudmi. Prireditev je pospremil vrhunski nastop vsestranskega umetnika Klemna Slakonje, ki je poskrbel, da večer ni bil samo kulturen, ampak tudi zabaven in poln smeha.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija