TO SO NOVI DRESI NAŠIH REPREZENTANTOV: So vam všeč? (FOTO)

Slovenija

Nogometna zveza Slovenije je včeraj predstavila nov dres slovenske moške reprezentance, s katerim bo ta nastopila na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji. Dres s svojim videzom v primerjavi z dosedanjim predstavlja evolucijo, ne revolucije, so zapisali pri krovni zvezi.

Z novim dresom smo na NZS zasledovali predvsem cilj prepoznavnosti dresa s katerim se je reprezentanca po 24 letih...

Posted by Nogometna zveza Slovenije on Četvrtak, 18. april 2024.

"Z novim dresom smo na Nogometni zvezi Slovenije zasledovali predvsem cilj prepoznavnosti dresa, s katerim se je reprezentanca po 24 letih ponovno uvrstila na evropsko prvenstvo," je v sporočilu za javnost zapisala NZS.

Dosedanji dizajn dresa je krovna zveza pred dvema letoma določila s pomočjo javnega glasovanja na svoji spletni strani. Z novim pa so se odločili ohraniti vse glavne segmente, so pojasnili.

"V sredini dresa na prsih tako še naprej kraljuje stiliziran Triglav, pod Triglavom je prostor za številko, pod to pa vzorec, ki ga poznamo že s prejšnjega dresa. Nad Triglavom je zdaj prostor za obeležje tekme, s čimer bodo dresi s tekem dobili še večjo zbirateljsko vrednost."

Kot so dodali, pri zvezi sledijo vodilu, da dres ni podoben dresu katerega koli slovenskega kluba. Simboli in barve, uporabljeni na dresu, so nam skupni od leta 1991.

Dres je po podatkih NZS že na voljo v uradni trgovini zveze v centru Ljubljane.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  19 .04. 2024 ob  15: 07
-4
Škoda denarja.Itak ne bodo dosegli omembe vrednega uspeha.