Ko se spustijo temperature, zapiha burja, se dnevi skrajšajo in gore pobeli sneg, rado zadiši tudi po kuhanem vinu. Če ga pripravljate doma, si lahko privoščite nekaj eksperimentiranja s sestavinami, ki pa lahko na koncu privedejo do prav božanskih okusov.
TRIK ZA ZIMO: Ta skrivna sestavina daje kuhanemu vinu poseben okus
Trendi

Obstaja mnogo receptov za kuhano vino, a osnoven bi se glasil nekako takole: cimet, liter črnega vina, sedem klinčkov, 150 do 200 mililitrov vode in pet do sedem žlic sladkorja. Sladkor raztopimo v vodi, dodamo cimet in klinčke ter kuhamo, dokler ne izpari prlibližno polovica vode. Dodamo vino in počakamo, da mešanica zavre.
Če pa si želite, da bi vaše kuhano vino dobilo poseben okus, mu dodajte nekaj zrn popra. Ta sestavina lahko tudi nadomesti klinčke, če jih nimate pri roki. In če boste vinu ob serviranju v skodelice dodali še krhelj pomaranče ali mandarine, bo napitek popoln.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
V TRSTU ARETIRALI TANDEM Z MASAŽNIMI SALONI: Novačila sta mlade Kitajke za prostitucijo
T.K.
-
danes ob 15:13
Novo iz Slovenije
KDAJ JE IGRANJE KLAVIRJA PREGLASNO? Odbor DZ sprejel dopolnitve k zakonu o javnem redu
A.P.
-
danes ob 15:20
VELIKO ZANIMANJE ZA CEPIVO PROTI GRIPI: Kjer še ni pošlo, ga je na voljo le še omejeno
N.J.
-
danes ob 15:05
KRIZNE RAZMERE: Vlada za tri mesece aktivirala shemo skrajšanega delovnega časa
A.P.
-
danes ob 14:09
NIKA PREVC NA TRENINGIH NAJBOLJŠA, NATO PA HLADEN TUŠ: Na tekmi ne bo nastopila!
N.J.
-
danes ob 13:53

