Ko se spustijo temperature, zapiha burja, se dnevi skrajšajo in gore pobeli sneg, rado zadiši tudi po kuhanem vinu. Če ga pripravljate doma, si lahko privoščite nekaj eksperimentiranja s sestavinami, ki pa lahko na koncu privedejo do prav božanskih okusov.
TRIK ZA ZIMO: Ta skrivna sestavina daje kuhanemu vinu poseben okus
Trendi
Obstaja mnogo receptov za kuhano vino, a osnoven bi se glasil nekako takole: cimet, liter črnega vina, sedem klinčkov, 150 do 200 mililitrov vode in pet do sedem žlic sladkorja. Sladkor raztopimo v vodi, dodamo cimet in klinčke ter kuhamo, dokler ne izpari prlibližno polovica vode. Dodamo vino in počakamo, da mešanica zavre.
Če pa si želite, da bi vaše kuhano vino dobilo poseben okus, mu dodajte nekaj zrn popra. Ta sestavina lahko tudi nadomesti klinčke, če jih nimate pri roki. In če boste vinu ob serviranju v skodelice dodali še krhelj pomaranče ali mandarine, bo napitek popoln.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
TRAGEDIJA V ZRAKU: Strmoglavila balona, ena oseba umrla, 19 poškodovanih (FOTO, VIDEO)
M.U.
-
včeraj ob 10:46
V ISTRI HUDA NESREČA MOTORISTA: Med prehitevanjem je trčil v avtomobil (FOTO)
M.U.
-
včeraj ob 09:01
PRETRESLJIVA TRAGEDIJA NA POČIVALIŠČU: Oče nehote povozil sina, štiriletnik umrl na kraju
M.U.
-
14.6.2025 ob 08:40
SPLETNE GOLJUFIJE NA SEVERNEM PRIMORSKEM: Podjetjema izmaknili več kot 80.000 evrov
A.P.
-
13.6.2025 ob 13:21
Novo iz Slovenije
VIŠJI PREDELI PRIMORSKE V ALARMU: Vrednost ozona presegla opozorilno vrednost
M.U.
-
včeraj ob 18:55