UČITELJICA MU NI DOVOLILA ITI NA STRANIŠČE: Učencu je ušlo v hlače

Trendi

Ženska se je obrnila na socialna omrežja po nasvet, potem ko je izvedela, da je njenemu sinu zaradi učiteljice, ki mu ni dovolila na stranišče, ušlo v hlače - kar bi lahko pripeljalo do neprijetnega vzdevka za vse življenje. Pojasnila je, da ima sinova nova učiteljica precej stroga pravila glede uporabe stranišča, ki pride v poštev samo med odmori.

Vendar pa po besedah njenega sina, učiteljica otroke tudi zadrži v razredu, če niso končali dela, kar jim omeji priložnosti za odhod na stranišče. Na Redditu je dejala: "Učiteljica mojemu otroku ne dovoli uporabe stranišča med šolskimi urami."

"Nekajkrat mi je sin povedal, da je njegova nova učiteljica precej stroga. Prosila sem ga, naj mi pojasni, in razkril je dve stvari, ki sta bili zame šokantni. Otrokom je v času pouka le enkrat tedensko dovoljena uporaba. Danes mu je bilo rečeno 'ne' in prišlo je do nezgode. Drugič, 'počasnejši otroci' ostanejo v učilnici v času odmora, če ne končajo dela. Torej približno enkrat ali dvakrat na teden moj sin nima odmora. Je zelo živahen fant in odmori mu res pomagalo pri koncentraciji. Obenem ima občutek, da je kaznovan."

Mama pravi, da bo govorila z ravnateljem o pravilih učiteljice, vendar želi vedeti, ali obstaja še kaj, kar lahko stori, da bi pomagala sinu in njegovim sošolcem. Dodala je: "Za zdaj je moj načrt, da se pogovorim z ravnateljem in izrazim svoje nezadovoljstvo, vendar želim slišati mnenja drugih ljudi."

En uporabnik je dejal: "Ste poslali učiteljici e-pošto? Moj sin je bil v enakem položaju in napisal sem ji email. Izkazalo se je, da je bil sin le zmeden glede pravil in njegova učiteljica je bila vesela, da sem jo kontaktiral. Vaš prvi korak bi moral biti pogovor z učiteljem, saj otroci vedno pretiravajo."

Drugi uporabnik je dodal: "Sem učitelj in to se mi zdi noro. Vsaka šola ima svoja pravila o odhodih za stranišče, vendar je po mojem mnenju veliko odvisno od presoje učitelja, ali jih je boljše uveljaviti ali ignorirati. Ob pogledu v oči otroka se da ugotoviti, ali res potrebuje iti ali samo poskuša zapustiti razred, ker mu je dolgčas. Če bi kdaj prišlo do tega, da bi otroku ušlo, bi se počutil grozno. Ponoči ne bi mogel spati."

Tretji uporabnik je dejal: "Za ustrezna pravila glede stranišč bi se boril z vsemi sredstvi. Če otroku uide v hlače, to zadostuje, da si prisluži vzdevek, ki se ga bo držal leta. Sem v srednjih letih, vendar se še vedno spomnim fanta, ki mu je v drugem razredu ušlo. Spominjam se tistega dne, spominjam se, kako se je zgodilo, in tega nikoli ni prebolel."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija