V POSTOJNI USTAVILI 29-LETNIKA: Vozil pod vplivom kokaina in THC, čez nekaj dni ponovil 'vajo'

Kronika

Postojnski policisti so bili v januarju 2019 posebej pozorni na vožnjo pod vplivom nedovoljenih drog. Kot je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave (PU) Koper Anita Leskovec, so petim voznikom odredili preizkus z napravo za hitro ugotavljanje prisotnosti teh snovi v organizmu ali predpisan postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica teh snovi v organizmu.

Vse fotografije so simbolične.

V enem primeru je policist pri postopku ugotovil, da preiskovana oseba ne kaže simptomov vpliva nedovoljenih drog, v štirih primerih pa je policist zaznal vpliv, zato je bil preizkušancu odrejen strokovni pregled.

V enem primeru je bilo ugotovljeno, da je 29-letni voznik vozil osebni avtomobil pod vplivom kokaina in THC. Voznik je bil po nekaj dnevih ponovno ustavljen in kontroliran, ker je ponovno kazal znake nezanesljivega ravnanja. Ponovno je bil opravljen postopek za prepoznavo simptomov nedovoljenih drog, strokovni pregled pa je odklonil. Tega je po navedenem postopku odklonil tudi 33-letni voznik iz Postojne.

"Tako za prekršek vožnje pod vplivom nedovoljenih drog kot tudi za odklon strokovnega pregleda je predpisana globa 1200 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Oseba mora povrniti tudi stroške, ki nastanejo pri izvedbi strokovnega pregleda," poudarjajo na PU Koper.

"Prepovedane droge pomembno zmanjšujejo posameznikove sposobnosti varne udeležbe v prometu. Vpliv drog na vožnjo posameznika se razlikuje od substance do substance, vse pa vplivajo na zbranost, zmožnost presoje in reakcijski čas voznika. Ker vozniki z vožnjo pod vplivom nedovoljenih drog ali psihoaktivnih zdravil resno ogrožajo varnost prometnih udeležencev, bodo policisti Policijske postaje Postojna s poostrenimi nadzori psihofizičnega stanja voznikov nadaljevali!" so še sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
porkamalora |  01 .02. 2019 ob  15: 16
-1
Tukaj ima prometna policija vso mojo podporo . Đankurji, tabletarji in zeliščarji ☮ so poleg pijandur in balkancev s kupljenimi vozniškimi, predvsem vozniki tovornjakov, največja nevarnost na cestah. Kazni bi morale biti eksemplarne.