INCIDENT NA LETOVANJU OTROK V ISTRI: Vzgojitelj zaradi kričanja fizično obračunal z 12-letnikom

Istra

Na letovanju otrok v Poreču pod okriljem Zveze prijateljev mladine (ZPM) Maribor je prišlo do incidenta. Ker je 12-letnik oziroma učenec 6. razreda kričal, je bilo njegovo početje za druge v bivalnem delu VIRC moteče, vzgojitelji pa so želeli to preprečiti. Vzgojitelj naj bi "fizično obračunal" z dečkom.

V ZPM Maribor so na svoji spletni strani zapisali, da je do incidenta prišlo 1. julija, v prvi izmeni, ko se je vzgojitelj neprimerno odzval na kršitev hišnega reda pri 12-letniku. Pri kršitvi je šlo za dečkovo kričanje v bivalnem delu VIRC, ki je bilo za nekatere druge prisotne moteče, vzgojitelji pa so želeli to preprečiti.

Vzgojitelj, ki sicer ni bil matični vzgojitelj skupine otroke, se je na dečkovo kričanje odzval z uporabo fizične sile, kar so v ZPM ocenili kot zavržno. Vzgojitelja so takoj napotili domov, incident pa prijavili mariborski policijski postaji. Prepovedali so mu sodelovanje in udeležbo v vseh programih, ki jih izvaja ZPM. Obvestili so dečkove starše in se tako 12-letniku kot staršem opravičili.

Kaj natančno se je zgodilo, pri ZPM niso navedli. Je pa otrok moral opraviti pregled pri zdravniku, na lastno željo in po posvetu s starši pa se je odločil, da bo z letovanjem nadaljeval.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  09 .07. 2024 ob  12: 10
31
... res, da iz članka ne dobimo vseh podrobnih podatkov iz dogodka, vendar menim, da bi otrok, ki prekorači mejo in se ga ne da umiriti kljub večkratnim opozorilom ter ob izvajanju drugih dovoljenih ukrepov vzgojitelja ne upošteva "navodil", bi moral zapustiti "letovanje" ... le tako, bodo drugi prisotni otroci dobili "signal" kje je meja dopustnega in kaj je kazen, če jo prekoračijo ... to bi moral organizator že vnaprej povedati staršem in otrokom ...