KDO JE KRIVEC ZA RDEČE ONESNAŽENJE BADAŠEVICE? Vse kaže na to, da Vinakoper to ni

Koper

Poročali smo že, da je v Badaševico ta teden stekla večja količina rdeče snovi. Ker je snov po odtočnih jaških iztekala v reko le nekaj deset metrov stran od podjetja Vinakoper, so naravovarstveniki za dogodek okrivili prav njih. A kot kaže, je treba krivca iskati drugje.

Že ob pojavu rdeče snovi v reki je direktor Vinakoper Borut Fakin zanikal, da bi pri njih ravno zdaj prali vinske sode, kar bi lahko bil razlog onesnaženja. Nenavadno se mu je zdelo, da je snov prišla v reko iz izpusta, ki ni njihov. Podobne primere so sicer v preteklosti že imeli v času trgatve, vendar pa so odtočne kanale v zadnjem času sanirali in vanje vložili več kot 40.000 evrov, zato se to ne bi smelo zgoditi, je povedal takrat.

In kot kaže, za onesnaženje res ni krivo njihovo podjetje. Neuradno je rdeča snov prišla iz druge cevi, saj je bil odtok Vinakoper suh. Kot nam je povedal Fakin, ga takšne informacije veselijo, a poudarja, da je potrebno počakati še dokaze, ki bi vse sume na Vinakoper ovrgli. Ob tem je še enkrat ponovil, da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da se ugotovi vzrok dogodka ter sanira morebitne posledice za okolje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija