LJUBITELJI SLADKEGA SE POČUTIJO 'OROPANE': Opazili so manjšanje priljubljene čokoladice

Trendi

Oboževalci čokolade so ogorčeni, potem ko so opazili, da se Twix čokoladice manjšajo. Na forumu r/britishproblems na Redditu je nekdo zapisal: "Pravkar sem pojedel Twix prvič po več letih, in vsaka ploščica je dobesedno pol manjša in tanjša kot nekoč. Zakaj se tako zlahka sprijaznimo z 'ropanjem'?"

To sledi po tem, ko je leta 2022 podjetje Mars, ki proizvaja Twix, napovedalo zmanjšanje teže svojih čokoladic. Ploščice, ki so v multipakiranju tehtale 23 gramov, so nadomestili z novimi, težkimi le 20 gramov - kar je približno 15 odstotkov manj. Govorec podjetja Mars Wrigley UK je takrat za The Mirror povedal, da podjetje že nekaj časa "absorbira naraščajoče stroške surovin in operacij". Dodal je, da pritiski, s katerimi se soočajo, zahtevajo, da naredijo več, in da odločitev ni bila sprejeta zlahka. Proces, ko se izdelki zmanjšujejo, a njihova cena ostaja enaka, je znan kot 'shrinkflation' ('skrčflacija')​, poroča Mashed.

Objava na Redditu je sprožila številna vprašanja, kje bodo potrošniki potegnili črto in zakaj se sprijaznijo z lažjimi čokoladicami. Nekateri so pozvali k podobnim zakonom, kot jih ima Francija, kjer morajo podjetja 'oglaševati' morebitno zmanjšanje svojih izdelkov. Drugi so se norčevali iz pozivov k ukrepanju, saj nimajo časa "stati pred čokoladnimi tovarnami s plakatom, na katerem piše, da želijo večje čokoladne ploščice."​

Just had a Twix for the first time in years, it is each finger is literally half the size and thinner than what they used to be. Why are we putting up with being ripped off so easily.
byu/hirsty19784 inbritishproblems

Izvirni objavljavec je bil ogorčen zaradi 'skrčenja' čokoladic, drugi pa so predlagali načine, kako se s tem spopasti. Nekdo je rekel: "Ne sprijaznim se s tem. Kupim dve, da imam enako količino kot nekoč." Drugi so predlagali, naj ljudje nakupujejo druge izdelke. En komentar se glasi: "Ne kupujem več nobenih znanih blagovnih znamk slaščic in prigrizkov. Preprosto ne morem upravičiti enakih cen in zmanjšane velikosti. Kupil jih bom le, če naletim na neverjetno ponudbo."

Nekateri so se sprijaznili z realnostjo življenjskih stroškov. Eden je zapisal: "Kaj pa naj storimo? Kupimo stare Twix čokoladice? Oh, ne, saj jih ni več in ne morem narediti svojih." Poleg Twixa so se podobni trendi zmanjševanja velikosti pojavili tudi pri drugih čokoladnih izdelkih. Na primer, velikost nekaterih velikonočnih jajc se je zmanjšala, medtem ko so cene ostale enake ali celo narasle​, poroča Confectionery News.

Podjetje Mars je bilo zaprošeno za komentar, vendar uradnega odziva še ni bilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija