MESEČNO PRIVARČUJE 800 EVROV: Mamica treh otrok je uvedla odlično metodo

Trendi

Mamica iz Nemčije je razkrila, kako je preoblikovala svoje življenje s ciljem zmanjšanja mesečnih stroškov. Z metodo varčevanja je uspela zmanjšati izdatke za hrano, higienske artikle in darila iz 1.200 evrov na mesec na zgolj 440 evrov, kar pomeni skoraj 800 evrov prihranka.

V obdobju finančne stiske, ki jo je povzročila epidemija, je želela prevzeti nadzor nad družinskim proračunom. Po izgubi dela se je odločila za učinkovit pristop k varčevanju.

Za natančen pregled stroškov je pripravila Excelove tabele, sledila vsem mesečnim izdatkom in analizirala, kje se denar porablja. Prekinila je z impulzivnim nakupovanjem, usmerila nakupe v večje količine na začetku meseca ter tako zmanjšala stroške na 440 evrov.

Z organizacijo nakupov in pripravo seznamov za vsak teden, vključno s sadjem, zelenjavo, mlečnimi izdelki in lekarniškimi potrebščinami, je družina ohranjala stroške pod nadzorom. Preostali denar se redno prenaša na varčevalni račun.

Poleg tega je filozofijo varčevanja prenesla tudi na druge vidike življenja, zavračajoč nepotrebne stroške, kot sta avtodom in velik družinski avtomobil. Privarčevani denar nameravajo nameniti potovanjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija