RADIO CAPRIS IN RADIO HIT Z NOVIM LASTNIKOM: Odštel je 400.000 evrov več od izklicne cene

Koper

Že večkrat smo poročali, da Radio Capris in Radio Hit zaradi stečaja podjetja R Domžale iščeta novega lastnika. Zdaj je znano, kdo ju je kupil na javni dražbi.

Za nakup je bila, kot smo že poročali, zainteresirana tudi družina Popovič. Februarja letos je bilo namreč prav s tem namenom ustanovljeno podjetje Ne samo radio d.o.o., katerega solastnika sta Radio 94 in podjetje EFG Storitve in turizem, za katerim stoji sin nekdanjega koprskega župana Nik Popovič.

Tedaj se je kot možnega interesenta omenjalo tudi Martina Odlazka, lastnika široke mreže slovenskih medijev. Interesa za nakup ni skrival niti Ante Guberac, prvi mož koprskega Grafista. Slišati pa je bilo tudi ugibanja o tem, ali se bo za radijsko postajo potegoval obalni gradbinec Aco Kabanica.

Na javni dražbi trije dražitelji

Stečajni upravitelj Andrej Marinc je na današnji dražbi uspel prodati radijsko družbo Radio Capris, ki izdaja istoimenski radijski program, in delež v družbi Hit FM, izdajateljico programa Radio HIT. Obe podjetji sta se prodajali skupaj po izklicni ceni 1,22 milijona evrov.

Za nakup so se potegovali trije dražitelji, med njimi tudi podjetje Ne samo radio, ki ga je na dražbi zastopal Nik Popovič. Drugi dražitelj je bilo podjetje Makropol iz Vojnika, ki ga vodi Kristijan Mlinar. To isto podjetje ima sicer v lasti tudi polovični delež podjetja Novice, ki izdaja Radio Planet in Radio Rogla II, poročajo Finance. Za radijski postaji se je potegovalo tudi podjetje Radio Obala v lasti Daliborja Kosmine.

Po neuradnih informacijah Financ je varščino za nakup vplačalo tudi podjetje Elta, katerega lastnik je izolski poslovnež Aco Kabanica, a njihovih predstavnikov danes na dražbi ni bilo.

100-odstotni delež je kupila družba Radio Obala s sedežem v Ljubljani. Po podatkih iz razvida medijev trenutno ne izdaja oziroma ni lastnik nobenega medija. V letu 2022 in v letu 2021 je podjetje ustvarilo okoli 137 tisoč evrov prihodka, poslovalo pa je z izgubo – lani je znašala 13 tisoč evrov, predlani pa dobrih 18 tisoč evrov.

Dalibor Kosmina, novi lastnik Radia Capris in Radia Hit

1,6 milijona za nakup dveh radijskih postaj

Dalibor Kosmina, ki stoji za podjetjem Radio Obala, je sicer tudi prvi mož družinskega podjetja Biostile iz Komna, ki se ukvarja s proizvajanjem prehranskih dopolnil, sokov in čajev. Po poročanju Financ je imelo podjetje lani 12,8 milijona evrov prihodka in 344 tisoč evrov čistega dobička. Leta 2021 je Kosmina postal eden od lastnikov družbe, ki izdaja glasbene televizijske postaje Golica TV, Čarli TV in TV Petelin.

Kosmina je za radijski postaji Capris in Hit ponudil 1.620.000 evrov, kar je 400.000 evrov več od izklicne cene.

Tudi sami smo kontaktirali novega lastnika, a nam je sporočil, da je trenutno na službeni poti v tujini

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  21 .09. 2023 ob  18: 53
17
Hvala bogu, Lopoviču ni uspelo. Lahko pa zdaj tisti milijon vrne, kot mu sodišče nalaga.