Pustni krofi so sladica, ki se tradicionalno povezuje z obdobjem pusta, časom pred postom, ko je bilo dovoljeno uživati v bolj kalorični hrani. Ti okusni krofi so ena izmed najbolj priljubljenih in prepoznavnih jedi pustnega časa. Kljub temu pa niso najbolj zdrava izbira, saj so narejeni iz ocvrtega testa in vsebujejo veliko sladkorja. Zato se priporoča, da jih uživate zmerno in jih nadomestite z drugimi bolj zdravimi sladicami, kot so na primer pustni krofi iz pečice!
SLADKANJE BREZ SLABE VESTI: Recept za krofe iz pečice
Trendi
Sestavine za testo:
600 gramov bele moke
štiri jajca
en zavitek svežega kvasa
300 mililitrov mleka
tri ščepce soli
tri žlice rjavega sladkorja
tri žlice masla
en vanilin sladkor
malo muškatnega oreščka
Sestavine za nadev ali preliv:
Marmelada, bela ali temna čokolada, pisane mrvice, mleti lešniki, piše MissZdrava.
Priprava:
V majhni količini mlačne vode z žličko sladkorja stopite kvas in počakajte deset minut.
Moko stresite v posodo, v luknjico na sredini nalijte vzhajan kvas.
V drugi posodi zmešajte mleko, jajca, sladkor, sol, stopljeno maslo in muškatni orešček.
Mokre sestavine počasi dodajajte moki s kvasom.
Mešajte s kuhalnico, ko se testo ne prijema več sten posode, ga pokrijte in pustite eno uro vzhajati.
Vzhajano testo stresite na pomokano desko in ga razvaljajte na debelino enega centimetra.
S pomočjo kalupa ali kozarca iz njega izrežite kroge. Če želite ameriške krofe, kroge izrežite še iz sredine.
Tako pripravljene krofe v na 180 stopinj Celzija segreti pečici pecite od 20 do 25 minut.
Pečene po želji napolnite z marmelado, ali jih prelijte s stopljeno čokolado in posujte z mrvicami ali mletimi lešniki.