SLOVO ARISTOKRATINJE IN PROTAGONISTKE TABLOIDOV: Umrla je Ira von Fürstenberg

Svet

V 84. letu starosti je v ponedeljek umrla italijanska aristokratinja Ira von Fürstenberg. Nekdanja igralka in oblikovalka je bila desetletja priljubljena protagonistka številnih tabloidov.

Rodila se je 18. aprila 1940 v Rimu. Njen oče Tassilo von Fürstenberg je pripadal plemstvu, njena mati Claire Jeanne Agnelli pa bogati italijanski dinastiji Agnelli, aktivni v več poslovnih in industrijskih panogah.

Leta 1955, pri 15 letih, se je poročila s princem Alfonsom zu Hohenlohe (1924-2003). Poroka 31-letnika in najstnice je sprva veljala za škandalozno. V zakonu, ki je trajal le pet let, sta se rodila dva sinova, Christoph in Hubertus.

Christoph je umrl leta 2006 v zaporu na Tajskem v nepojasnjenih okoliščinah. Hubertus je nekdanji olimpijski smučar, pevec in fotograf.

Leta 1961 se je Ira von Fürstenberg poročila drugič, tokrat z brazilskim podjetnikom in plejbojem Franciscom Matarazzom Pignatarijem (1916-1977). Tudi ta zakon je po kratkem času razpadel.

Ira von Fürstenberg, ki je govorila šest jezikov, je delala kot manekenka, bila je tudi igralka, zaigrala je v približno 30 filmih. Ovekovečili so jo zvezdniški fotografi, kot je Helmut Newton. Leta 1978 je postala generalna direktorica rimske modne hiše Valentino.

Uveljavila se je tudi kot oblikovalka umetniških predmetov.

Leta 1985 je sprožila polemiko njena domnevna afera z monaškim princem Rainierjem po smrti princese Grace.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija