STE LJUBITELJ KOSTANJA? Najboljše metode za enostavno lupljenje

Trendi

Kostanj je včasih pravi izziv za lupljenje zaradi svoje mehke lupine in trdovratne dlakave kožice, ki ga obdaja. To so izvrstne metode, ki bodo olajšale lupljenje.

Kostanj je nepogrešljiva jesenska poslastica, vendar lupljenje pogosto predstavlja izziv. Njegova mehka lupina zahteva posebno pozornost. Za dosego najboljših rezultatov pri lupljenju kostanja se priporoča, da uporabite enega od dveh glavnih pristopov: pečenje ali kuhanje na pari. Ne glede na izbrano metodo, najprej naredite dva križna reza ali črki X ali Y v kostanjeve lupine, kar bo kasneje izjemno olajšalo lupljenje.

Kuhanje na pari

V velik širok lonec nalijte približno centimeter vode. Pripravljene (zarezane) kostanje položite v košaro za kuhanje na pari, nato pa košaro postavite nad vrelo vodo. Pokrijte lonec in kuhajte kostanje na pari približno 20 minut, dokler se lupine ne odprejo.

Pečenje

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Pripravljene kostanje položite na pekač in jih pecite približno 30 minut, dokler se lupine ne ločijo.

Ne glede na to, katero metodo ste izbrali, boste nadaljevali na enak način. Rahlo ohlajene kostanje ovijte v čisto kuhinjsko krpo. Počakajte, da se kostanj toliko ohladi, da ga lahko olupite. Če se med lupljenjem kostanj preveč ohladi, ga za nekaj minut vrnite v pečico ali na paro, da se ponovno segreje. Tako boste dosegli najboljše rezultate pri lupljenju kostanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija