V ANKARANU ZNOVA KAOS: Strmčnik ignorira njih, oni bodo ignorirali sejo

Ankaran

Občinski svetniki svetniških klubov Vsi smo Ankaran in Gibanje Svoboda se danes ne bodo udeležili osme redne seje občinskega sveta, so sporočili. Gre za sejo, na kateri naj bi obravnavali predlog sklepa o ugotovitvi premoženja Občine Ankaran in o ureditvi premoženjsko-pravnih razmerij z Mestno občino Koper (MOK).

Kot navajajo omenjeni svetniki, jih ankaranski župan Gregor Strmčnik od marca letos ignorira. Podali so namreč več kot eno pobudo za sklic kolegija župana, vendar naj bi jim Strmčnik na zadnji seji javno dejal, da bo kolegij "morda sklical v naslednjem mandatu".

"Na naša vprašanja in pobude, ki jih postavljamo na sejah občinskega sveta, župan odgovarja pavšalno in selektivno. Večino perečih tem sploh ne obravnava. V zvezi z vsem navedenim smo se obrnili tudi na Ministrstvo za javno upravo, ki je pritrdilo pravici, da smo kot občinski svetniki upravičeni do vpogleda v dokumentacijo in do odgovorov na vprašanja o stanju zadev, ki se odvijajo v občini, vendar se situacija ni spremenila," navajajo svetniki.

Strmčnik naj bi se med drugim vmešaval v delo nadzornega odbora občine in onemogočal njegovo delo. "Medtem, ko smo člani občinskega sveta prejeli sklep o ukrepih začasnega zadržanja izvrševanja proračuna občine za leto 2023 in polletno poročilo za leto 2023, obeh dokumentov nadzorni odbor po naših informacijah ni prejel. Smatramo, da je problematika proračuna najpomembnejša tematika ta hip in ne razumemo, da se župan samovoljno odloča, kdaj jo bo obravnaval in komu jo bo sploh posredoval," so zapisali v sporočilu za javnost.

Dokaz, kakšen odnos ima Strmčnik do občinskih svetnikov, naj bi bil tudi dnevni red današnje redne seje, na katerem ni zapisnika prejšnje seje ter točke  za vprašanja in pobude občinskih svetnikov. "Samovolja župana in njegove skupine se nadaljuje in stopnjuje. Člani klubov Vsi smo Ankaran in Gibanje Svoboda ne moremo sprejeti take obravnave in šikaniranja, saj je do nas in do naših volivcev ponižujoča. Dokler ne bomo primerno obravnavani in obveščani in dokler ne bosta župan in vladajoča skupina obravnavala vseh naših pomislekov, bo težko sodelovati, saj je naše mnenje, da ne delujejo v dobrobit kraja in občanov."

Nadalje Strmčniku očitajo, da je predlog sklepa o ugotovitvi premoženjsko pravnih razmerij z MOK več mesecev pripravljala delovna skupina, o kateri niso bili obveščeni niti vanjo povabljeni. "Delovanje občinskega sveta dojemamo kot medsebojno delovanje svetnikov, ki nam je mar za Ankaran. Tako kot si sami želimo, da bi nam župan odgovoril na naša vprašanja, upošteval naše predloge in omogočil delovanje nadzornega odbora, bi tudi mi radi konstruktivno sodelovali pri aktivnostih, ki jih izvajata župan in občinska uprava," zaključujejo svetniki, ki se današnje seje ne bodo udeležili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  21 .09. 2023 ob  19: 23
Nikakor se ne morejo sprijaznit,da nimajo županje iz njihovih vrst ,in večine v občinskem svetu, ne morejo se sprijaznit da je večina spregledala njihovo lopovsko namero prevzema občine. Sedaj pa samo mešajo govna in blokirajo delo občinskega sveta.