V IZOLSKI BOLNIŠNICI MIRIJO: Aktivnosti za primer vojne ali izrednega stanja ne izvajajo

Izola

Pred časom je v medijih zaokrožila alarmantna vest, ki je povzročila veliko razburjenja v javnosti, saj so zaposleni v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru (UKC) prejeli navodila za primer vojne oziroma izrednega stanja. Preverili smo, ali so tudi v izolski bolnišnici morali svoje zaposlene seznaniti z obrambnim načrtom.

V pismu, ki so ga dobili zaposleni v UKC Ljubljana, gre za navodila, ki bi veljala v primeru, če bi v državi bilo razglašeno izredno stanje. Tako je vodstvo zaposlene seznanilo z obrambnim načrtom; opredeljene so bile dolžnosti in prerazporeditve zaposlenih v takšnih situacijah kot npr. dolžnost državljanov, da v primeru vojne sodelujejo pri obrambi države, bodisi z vojaško službo ali z opravljanjem del, nujnih za delovanje države.

Kot se je izkazalo, je šlo za vajo, ki naj bi jo izvedli jeseni glede na to, da je UKC del civilne obrambne infrastrukture za področje zdravstva.

Ker nas je zanimalo, ali so bili navodil za izredne razmere deležni tudi v izolski bolnišnici, smo vodstvo zaprosili za pojasnilo, ali so morali tudi v Splošni bolnišnici (SB) Izola seznaniti svoje zaposlene s takšnimi navodili in kdo je zahteval takšno seznanitev ter zakaj. Iz odgovora, ki smo ga dobili, je mogoče razbrati, da v izolski bolnišnici takšnih navodil niso posredovali zaposlenim. "Obveščamo vas, da SB Izola v letošnjem letu ni izvajala opisanih aktivnosti, povezanih z navodili za ukrepe za primer vojne ali izrednega stanja," so zatrdili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija